Artuklu Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Artuklu Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

Artuklu Belediyesi ile Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Taraflar arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi uyarınca Artuklu Belediyesi’nde çalışan 45 daimi 24 geçici işçilerin maaşlarına yüzde % 15 ile %20 oranında zam yapıldı.

Artuklu Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda imzalan toplu iş sözleşmesi 01 Nisan 2017 yılı ile 31 Mart 2018 – 01 Nisan 2018 ile 31 Mayıs 2019 dönemince 26 aylık süreyi kapsıyor.

Şakir Öner Öztürk, topaltının ardından, İşçiler tarafından sevinçle karşılanan toplu iş sözleşmesinin başta işçiler olmak üzere bütün taraflara hayırlar getirmesini, daha güzel hizmetlere, daha başarılı çalışmalara vesile olması dileğinde bulundu.

Taraflar arasında yapılan sözleşme törenine Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, Artuklu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak, Türk-İş Belediye İş Sendikası Siirt-Mardin Şube Başkanı Halit Akınay, Yönetim kurulu üyesi M. Nuri Batur, Sendika Merkez Örgütleme Uzmanı Memduh Öztürk ile işçiler hazır bulundu.