Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, ilçede parklar konusunda da ciddi çalışmalar yapıldığını kaydederken, “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da parklar konusunda hassasiyet ile durduk. Yakın zamanda 4 yeni parkımız daha hizmete açılıyor” dedi.

Yeni parklar yakında açılıyor

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, “Amacımız ailelerimizin ve çocuklarımızın nefes alabilecekleri alanların çoğalmasıdır” dedi. Park yapımları için birimlerin yoğun bir şekilde çalıştığına işaret eden Başkan Tutaşı, “Biz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve ailelerimizin daha sosyal olmalarına olanak tanıyacak projelere önem veriyoruz. Bu nedenle özellikle parklar konusunda hassasiyetle çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl yaptığımız yeni parkların yanı sıra bu yıl da parklar konusunda hassasiyetimiz artarak devam etti. Bu nedenle yeni parkların yapımı son hızıyla sürmektedir. Yenişehir Mahallesi DEDAŞ arkasında yer alan bölgede, 13 Mart Mahallesi Gökkuşağı Apartmanı civarı, eski Emniyet Müdürlüğü Binası çevresinde, Yalım Mahallesi bahçeşehir sitesi civarında  ve Sosyal Bilimler Lisesi civarında yakında parklarımız hizmete açılmış olacak” ifadesini kullandı.

Spora teşvik eden projeler

Gençleri ve çocukları spora teşvik eden çalışmaların da devam ettiğini açıklayan Tutaşı sözlerine şöyle devam etti: “Belediyen olarak parkların yanı sıra evlatlarımızın sporla yoğrulması için de etkili bir şekilde çalışmalar yaptık. Spor Toto Teşkilatımızla işbirliği içinde spor sahalarını bitirerek hizmete açtık. Kırsal mahallelerimiz de dahil olmak üzere artık gençlerimiz daha güzel ortamlarda spor yapmaya başladılar. Ayrıca yakın zamanda Yalım Mahallemizde bitecek yarı olimpik yüzme havuzuyla ilimizin yüzücülerini de yetiştirmiş olacağız. Bizler Belediye olarak parklar ve spor alanları konusunda hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz”.