Artuklu Belediyesi’nden Şehre Anlam Katan Çalışmalar

Artuklu Belediyesi ilçe merkezinde yaşattığı değişim ve gelişimi yaptığı park ve çevre düzenlemeleri ile sürdürüyor.

İlçenin sorunlarını bilen bir yapıda projeler yapan Belediye, yaptığı çevre düzenlemesi ve sanatsal yapılar ile de takdir kazanıyor. İlçede Recep Tayyip Erdoğan Parkı ve Mardin Valiliği civarında bitirilen Türk Bayrağı motifli anıtlar da dikkat çeken çalışmaların başında yer alıyor.

Artuklu Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Şakir Öner Öztürk, ilçeye yakışır güzellikler katmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Öztürk;  iki noktada yaptığımız Türk Bayrak motifli çalışmalar beğeni kazandığını kaydederek; şöyle konuştu:  “İlçemize yaptığımız sanat eserleri ile daha da anlam katıyoruz” dedi. Öztürk, “Belediyemiz ilçemizde 24 saat esasıyla çalışmalar yapmaktadır. Her yönüyle güzel bir değişimin yaşandığı ilçemizde sanatsal öğelere de yer vermekteyiz.  Bu nedenle farklı bölgelerde örnek çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Son olarak yaptığımız 2 Türk Bayraklı çalışma ilgi çekmektedir” diye konuştu.

Değişim beğeni kazanıyor

Türk bayrağının tüm ihtişamı ile en anlamlı şekilde anıtlara yansıtıldığını ifade eden Öztürk, “Biz şanlı bayrağımızın ilçemizin işlek noktalarında sanatsal bir şekilde olması gerektiğini düşündük. Bu nedenle Vatandaşlarımızın sıklıkla geçtiği ve Diyarbakır Yolu üzerinde yer alan Recep Tayyip Erdoğan Parkı ve Mardin Valiliği yanındaki caddeye yerleştirdik. Projemiz özellikle aŞsam vakitlerinde yapılan ışıklandırma ile adeta görsel bir şölen oluşturmaktadır. Çalışmaların hayırlara vesile olmasını dilerim” şeklinde konuştu.