Artuklu Belediye Başkan Vekili ve Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Basın sektörü çalışanlarının haklarını düzenleyen Basın İş Kanunu’nun yürürlüğe girdiği 1961 tarihinden bu yana 10 Ocak tarihinin “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlandığını hatırlatan Artuklu Belediye Başkan Vekili/ Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, toplumun haber alma ve bilgilendirme ihtiyacını karşılayan gazetecilik mesleğinin sorumluluk, fedakarlık ve vicdan gerektiren, zor fakat onurlu mesleklerden birisi olduğunu vurgu yaptı.

Zor şartlar altında kamuoyunu bilgilendirmek için çalışan gazetecilerin, mesai mefhumu gözetmeden kutsal bir görevi ifa ettiklerine işaret eden Öztürk: “Basın, Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsız, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri göz önünde bulundurularak yapılması gereken önemli bir meslek alanıdır. Bu önemli mesleği icra eden basın mensuplarımız, Tarihi şehrimizde ve bölgemizde yaşanan gelişmeleri sıcağı sıcağına kamuoyuna aktararak toplumun haber alma ve bilgilendirme ihtiyacı ile beklentileri kamuoyuna yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmekle birlikte bu anlamda kurumlarla bireyler arasında bilgi akışını sağlayarak, demokrasinin korunmasında önemli bir görev üstlenmektedirler. Artuklu’muzun sorunlarının kamuoyuna aktarılmasında ve daha etkin çözüm önerileriyle toplum düzeninin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basın mensuplarımızın yaptıkları haber  - yorum ve görüşleri yaptığımız çalışmalarada önemli faydalar sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle; çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, aileleriyle birlikte daha nice senelere sağlık, mutluluk ve başarılara erişmelerini dilerim” dedi.