Artuklu Belediyesi’nin kadınlara yönelik uygulamaya koyduğu başarılı projeler arasında bulunan "Mahalle Konakları" Projesi'nde Ortaköy’lü kadınlar hem meslek ediniyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor. 

Artuklu Belediyesi tarafından ilkini İstasyon Mahallesi’nde kurularak hayata geçirdiği, ikincisini ise Yenişehir ve Ortaköy Mahallesi’nde hizmete giren "Mahalle Konakları" Projesi mahalle sakinleri tarafından büyük ilgi görüyor. Ortak akıl ile vatandaşların beklentilerini yerine getiren projelere hayat veren Artuklu Belediyesi, Mahalle konakları projesiyle de mahallelerin kültürel, sanatsal ve mesleki anlamda gelişmesine katkı veriyor.

Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, Genç kız ve kadın kursiyerlerin kişisel gelişimlerine büyük katkı veren kursların büyük ilgi görmesi tarafından da memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Öztürk, şöyle konuştu; “Belediye olarak daha önce Yenişehir Mahallesi ile İstasyon Mahallesi’nde de açmış olduğumuz, Mahalle Konağı Projesi, mahallenin sakini kadınlar tarafından ilgiyle karşıladı. Aynı ilginin Ortaköy’deki konakta da görünüyor olmasının memnuniyet vericidir. Yenişehir, İstasyon ve Ortaköy Mahallelerinde hayata geçirdiğimiz mahalle konakları projemiz; bu mahallelerde bulunan birçok genç kız ve kadınımız mesleki bilgi ve beceri kazandırdı. Ortaköy’de 209 genç kız ve kadın kursiyerimiz 7 farklı alanda hem meslek öğrendi hem de kişisel gelişim ve beceri kazandı. Kursiyerlerimiz arasında okuma yazma kursuna devam eden kursiyerlerimiz de azımsanmayacak kadar fazla. Belediye olarak yaptığımız bu çalışmaların temel gayesi yaşanabilir ve mutlu insanların yaşadığı bir Artuklu inşa etmektir.” Dedi.

Mahalle Konakları’nda kursiyer kadınlar kişisel gelişim ve mesleki eğitim edinirken, yanlarında getirdikleri çocuklarının ise konak bünyesindeki oyun parkında oyun oynayarak zaman geçirmeleri dikkat çekiyor.

Ortaköy Mahallesi’nde yaşayan 16 yaşından büyük genç kız ve kadınların büyük ilgi gösterdiği mahalle konağında 7 kursiyer tarafından 209 Ortaköylü kursiyere; aşçılık, geleneksel kıyafet tasarımı, el sanatları ve becerisiyle birlikte, Kuaförlük ve cilt bakımı ve uygulamasının yanı sıra okuma – yazma kurslarından faydalanıyor.