Dargeçit’te İstihdam Seferberliği Toplantısı

 Mardin’in Dargeçit ilçesinde, 2019 yılı Milli İstihdam Seferberliği bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Dargeçitli işadamları, oda başkanları, mali müşavirler ve sivil toplum kuruluşları, Midyat Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, 'Burası Türkiye burada iş var' sloganıyla düzenlenen 'İstihdam Seferberliği 2019' adlı toplantıya yoğun katılım gösterdi.

Dargeçit İlçe Kaymakamlık toplantı salonunda, düzenlenen bilgilendirme toplantısında, konuşan Midyat Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Abdurrahim Güneş, 2019 yılı istihdam seferberliği kapsamında yeni ve devam eden teşviklerle ilgili bilgilendirmede “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası başlatıldığını söyledi.

SGK Müdürü Güneş şöyle konuştu: “2019 İstihdam Seferberliği kapsamında iş dünyasına, girişimcilerimize önemli teşvikler sunuluyor. Özellikle; Nisan ayı sonuna kadar sağlayacağınız her ilave istihdamın tam üç ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor. Bu 3 ay boyunca çalıştırılacak işçinin İşverene maliyeti sıfır. 2 bin 21 TL ücret ve bin 113 TL sigorta ve vergiler olmak üzere 3 bin 134 TL’yi devletimiz karşılamış olacak.” dedi.

İşveren cebinden sıfır maliyetle yeni bir işsizi işe almış olacaklarını kaydeden Güneş, “Devamındaki 9 ay boyunca da devletimiz sigorta primlerini ve vergileri ödemeye devam edecek. Yani aylık bin 113 TL’yi devletimiz karşılayacak. İşverenler sadece çalıştırılan kişiye ücretini ödeyecek. İş alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise 9 aylık süre 15 aya kadar uzamış olacak. Yine imalat sanayi ve bilişim sektöründe aylık bin 113 TL olan prim ve vergi teşviki 2 bin 712 TL olarak verilecek.” dedi.

Dargeçit İlçemizde Esnaf ve İşverenlerimizin, Devletimizin sağladığı teşviklerden azami şekilde faydalanmaları konusunda Muhasebeci ve İşverenlerin İnsan Kaynaklarına bakan yetkili arkadaşlarımıza büyük görev düştüğünü kaydeden Güneş, bu konuda her türlü kendilerine yardımcı olmaya hazır olduklarını vurgulayarak katılımcılara teşekkür etti.

Toplantıda İşverenler Servis Şefi Yılmaz Yusufoğlu’nun Teşvikler konulu sunumu ardından toplantı soruların cevaplandırılmasından sonra sona erdi.