Dargeçit Belediye toplantı salonunda düzenlenen törende Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, tıp fakültesini ve diş hekimliğini kazanarak kayıt yapan öğrencileri altınla ödüllendirirken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılıç’a ve Dargeçit Başarı Özel Öğretim Kursu Müdürü Metin Çakır’a plaket takdim etti.

Nobel ödüllü alan Prof. Dr. Aziz Sancar’ı örnek gösteren Başkan Aksoy, “ Tıp fakültesini kazanan kardeşlerimiz ilçemize bir gurur yaşattınız. İlçemizde eğitim ve öğretim gören öğrencilerimiz yukarı doğru ivme kazanarak eğitimlerine devam edip her geçen gün bir başka başarıya imza atıyorlar. İlçemizde üniversitede okuyacak olan tüm öğrencilerimize imkânlarımız doğrultusunda her türlü desteği vereceğimizi belirtmek istiyorum. Her başarının arkasında emek var, özveri var. Savur İlçesinde okuyan ve yapmış olduğu projelerle Nobel Kimya ödüllü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar gerçek bir bilim insanıdır. Aziz Sancar gibi siz de iler ki zamanlarda yapacağınız projelerle büyük bir bilim insanı olup ilçemizin gurur kaynağı olabilirsiniz. Sizde büyük yerlere gelecek cevheri görüyorum. Elinize geçen bu önemli fırsatı iyi değerlendirerek Aziz Sancar gibi büyük yerlere gelebilirsiniz. Altın çağınızda olduğunuz için zamanınızı en iyi şekilde kullanın. Belediye olarak istek ve görüşleriniz olduğunda daima kapımız size açık olacaktır. Bizi mutlu eden ve İlçemizde başarıya imza atan her bir öğrencimizi can-ı yürekten kutluyorum. Ayrıca eğitim camiasında emeği geçen Milli Eğitim Müdürümüz Cengiz Kılıç’a, okul müdür ve öğretmenlerine teşekkür ederiz. İnşallah öğrencilerimiz okullarında mezun olduktan sonra ilçemize hizmet eden faydalı birer hekim olurlar. Allah yar ve yardımcınız olsun.” dedi.

Başkan Aksoy’a teşekkürlerini ileten İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılıç, “ İlk defa eğitime önem veren ve eğitim için hiçbir desteğini bizden esirgemeyen örnek teşkil eden bir belediye başkanı görüyorum. Başkanımızın eğitime karşı olan duyarlılığından dolayı teşekkürlerimizi sunarız. Öte yandan diğer ilçelerle kıyasladığımızda ilçemiz küçük olmasına rağmen bu kadar tıp ve diş hekimliği kazanan öğrencilerimizin olması gurur vericidir. Bizi mutlu eden ve ilçemize gurur kaynağı olan öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dilerim.” diye konuştu.

Dargeçit Başarı Özel Öğretim Kursu Müdürümüz Metin Çakır ise şu açıklamalarda bulundu;

“Öncellikle Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Cüneyt Aksoy’un öğrencilerimize yaptığı bu anlamlı ödül için teşekkürlerimizi iletiriz. Emeğiniz emanetimizdir düşüncesinden yola çıkarak çıktığımız bu yolda gösterdiğiniz çaba, emek ve üstün başarıdan dolayı öğrencilerimizi kutluyoruz. Çalışmanın ve gayretin bir ekip işi olduğunu bu başarıyı bize kazandıran tüm değerli öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”

Dargeçit’te 2020-YKS yerleştirme sonuçlarına göre tıp fakültesini ve diş hekimliğini kazanan öğrencilerin isimleri ve kazandıkları okullar şu şekildedir;

Ozan Yeşilmen İstanbul Haliç Üniversitesi Tıp,

Ramazan Akbacı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp,

İlyas Baran Harran Üniversitesi Tıp,

Sezgin Ak Harran Üniversitesi Tıp,

Tuba Çelik Hatay Üniversitesi Tıp,

Fırat Coşkun Çanakkale Üniversitesi Tıp

Zahire Akıncı Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği

Şerif Coşkun Adana Üniversitesi Diş Hekimliği