Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Hüseyin Yönder, Derik Devlet Hastanesi Genel Cerrahi kliniğinde mide-bağırsak ameliyatları, fıtık, safra kesesi ve karın germe ameliyatları gibi pek çok ameliyatın başarıyla yapılmakta olduğunu söyledi.

Yönder şöyle konuştu; “57 yaşında erkek bir hasta şiddetli karın ağrısı, bulantı, kusma ve mide yanması şikâyeti ile Acil Servise başvuran hasta mide perforasyonu ön tanısıyla gerekli tetkikler alındı. Mide çıkışına yakın delinme tespit edilen hastanın midesine perforasyon onarımı yapıldı ve hasta şifa ile taburcu oldu.” dedi.

Yönder ayrıca, “Midede meydana gelen bazı sorunlar sonucunda, mide delinmesi gibi bir rahatsızlık ortaya çıktığında tedavi olarak mide delinmesi ameliyatı olunması gerekecektir. Bu ameliyata karar verilebilmesi için de öncelikle kesin tanının koyulması gerekmektedir. Tanı koyulması için öncelikle hastanın şikayetlerine ve hastalık ile ilgili belirtilerin var olup olmadığına bakılmalıdır. Ardından da gerekli tetkikler ve testler yapılacaktır. Bu gerekli tetkiklerin ve testlerin sonucunda teşhis edilen mide delinmesi için de ameliyat ile tedavi mümkündür. Mide delinmesi, çeşitli mide problemleri nedeniyle meydana gelen bir durumdur. Midenin delinmesi durumu, mide duvarının zarar görmesi ve karın boşluğuna açılması şeklinde açıklanabilir. Bu delik nedeniyle özellikle mide asidi ve sıvı gıdalar mideden karın boşluğuna akmaktadır. Bu durum da çeşitli şikâyetlere ve belirtilere neden olmaktadır.” dedi.

Yönder, Bu konuda tıbbi malzeme ve her türlü desteğini esirgemeyen başta İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı ile Hastane Yönetimine teşekkür etiğini kaydetti.