Alman hemşire katliamında adı geçen Ezidi Seyro Duran’ın mezarı açıldı, örnekler alındı

MARDİN - Almanya'da bir hemşire tarafından 2005 yılında kalp krizine yol açan ilaç enjekte edilip kasten öldürüldüğü iddia edilen Midyatlı Ezidi Seyro Duran'ın ölümü şüpheli bulunarak mezarı açıldı.

Mardin’in Midyat ilçesinde Gülgöze Mahallesi’ kırsalında bulunan köy mezarlığında Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Alman hemşire katliamında adı geçen Ezidi Seyro Duran’ın mezarı tespit edilmesinin ardından bugün açıldı.

Midyat'ın Gülgöze köyü yakınlarında bulunan "Harbube Mezarlığı"na 2005 yılında defnedilen Seyro Duran hakkındaki adli süreç başlatılmasının ardından, Mezar tespiti yapıldı.

Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı mezardan ve cesetten delil toplamak için örnek alınma çalışmalarına başlandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mezarlıkta, Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı, İlçe Jandarmaya bağlı Olay Yeri İncelme ve kazı ekipleri mezarlığa geldi. İş makinalarıyla Seyro Duran mezar kazılarak çalışma başlatıldı.

Mezardan alınan örnekler Duran'ın kesin, ölüm sebebinin belirlenebilmesi için Adli Tıp’a gönderileceği öğrenildi.

Almanya'nın Bremen şehrinde yaşayan Seyro Duran'ın oğlu Kemal Duran, Gazetecilere yaptığı açıklamada; "Almanya'da annem hastalanmıştı, onu her hasta gibi hastaneye götürmüştük. Bizim orada olduğumuz bir vakitte maalesef 2-3 saat sonra annemin vefat ettiği söylendi. O an yapabileceğimiz bir şey yoktu.  Bizi isteğimiz Devletin bu işi araştırması ve adaletin yerini bulmasıdır.  Devletin hakkımızı aramasını ve yanına bırakmamasını istiyoruz. Biz hakkımızı arıyoruz. Devlet ne yapacağını bizden daha iyi biliyor. Annemi hastaneye götürmüştüm ve ölmüştü, normal bir ölüm gibi biliyorduk. Fakat bir gün alman polisi beni çağırdı ve bu durumu bize anlattı. O dönem bizde avukat tuttuk, Avukatım bu olayı araştırdı. Ortaya çıktı ki bu işi o yapmış. Oda hastanede çalışan bir hemşireydi, bütün hemşirelerin üstündeydi. Ben annemi 2005 yılında hastaneye götürmüştüm. Bu olayın ortaya çıkması ise 2009'da bize söylendi. Benimle beraber 4 kardeşiz. Annem vefat ettiğinde 69 yaşındaydı. Annemin mezarının açılmamasını istiyorduk, ama Almanya savcılığı kabul etmedi bizde bugün annemin mezarını açmak için geldik. “şeklinde konuştu.