Eski Hükümlüye Hayvancılık Hibe Desteği

Eski Hükümlüye Büyükbaş Hayvancılığı İçin Hibe Desteği sağlandı.

Mardin Midyat İlçesi Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığının 2018 yılında Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile işbirliği çerçevesinde, Uygulamalı Girişimcilik Kursuna katılan eski hükümlü ye büyükbaş hayvancılığı için hibe desteği sağladı.

Midyat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, eski hükümlü A.K eğitim sonucunda sertifika almaya hak kazanarak Koruma Kurulu Başkanlığınca sertifikası verildiği kaydedildi.

Açıklamada; “Aldığı sertifikayla birlikte, Midyat Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne başvuruda bulunan A.K Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan işyeri projesi, sonucu. Aralık ayında yapılan toplantıda Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığınca onaylanarak, Şırnak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne sunularak, Şırnak Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünce onaylanarak ve İş Kur Genel Müdürlüğünün yetkili komisyonunda kabul edilerek hibe desteği sağlandı. Sağlanan hibe desteği ile Eski Hükümlü ikamet etmiş olduğu köyde büyükbaş hayvan işletmesini kurarak faaliyetlerine başladı.”

Eski Hükğmlü A.K ise “Hükümlü olunca kimse size iş vermiyor ve iş bulmakta zorluklar yaşıyorsunuz. Ancak Devletimizin desteğiyle Kendi işini kurmaktan dolayı mutlu oldum. Yaşadığım sıkıntıları geride bırakarak hayatımda yeni bir sayfa açtığımı söyleyebilirim. Ayrıca iş kurmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.