Mardin’in Midyat ilçesinde Telkâri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen 'Genç Pedallar’ projesi kapsamında, Midyat’ın tarihi ve kültürel mekânlarına düzenledikleri turlarla kentin tanıtımına katkı sağlıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı 2018/1 Çağrı kapsamında kabul edilen ve Midyat Telkâri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen projeyle, öğrenciler bisiklet sürerek, Midyat’ın tarihi ve kültürel mekânlarına düzenledikleri turlarla ilçenin fotoğraflarını çekerek tanıtımına büyük katkı sağlıyorlar.

Projeyle ilgili  açıklama yapan Telkâri Mesleki ve Teknik Anadolu Lise’ si Müdürü Velid Baysoy, ‘Genç Pedallar’ projesinin çeşitli etkinlerle devam ettiğini söyledi.

Baysoy, şöyle konuştu: “Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Bakanlığımızın desteklediği kültürel, sanatsal anlamındaki projeler kapsamında okulumuz iki proje hazırladı. 'Genç Pedallar’ projesi kapsamda geçtiğimiz Kasım ayında 18 öğrenci ve 3 rehber öğretmen ile birlikte Şanlıurfa gezisi gerçekleştirdik. Şanlıurfa’da Göbeklitepe, Şanlıurfa Müzesi ve Balıklıgöl gibi tarihi mekânları ziyaret etti. Ayrıca, proje kapsamında 10 bisiklet kasklarıyla birlikte alındı. Bununla birlikte fotoğrafçılık kursu düzenledik.16 öğrencimiz fotoğrafçılık kursuna katıldı. Proje kapmasında da Midyat’ın tarihi ve kültürel mekânlarını bisikletlerle gezerek görüntüler aldılar. Proje sonunda yapılacak fotoğraf sergisi 15 Ocak 2019 tarihinde tüm Midyatlıların ziyaretine açılacak.” Şeklinde konuştu.

Proje koordinatörü ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Rukiye Başak, “proje içerisinde kültür, sanat, spor gibi etkinlikler olduğunu aktardı. Başak, “Öğrencilerimize fotoğrafçılık kursu aldırdık. Fotoğrafçılık kursu bittikten sonra öğrencilerimize bisiklet temin ederek Midyat’ın tarihi, kültürel mekânlarını dolaştırdık. Gezdiğimiz yerlerde fotoğraflar çekildikten sonra etkinlik sonunda sergileyeceğiz.”

Proje koordinatörü ve Beden Eğitimi Öğretmeni Kadri Akıncı ise, “gençlerimizi sportif, kültürel ve sanatsal yönde geliştirme amaçlı proje yaptık” Dedi.

Hediye Akipa isimli öğrenci ise, proje kapsamında tarihi mekânları gezip, gördüklerini, ve nasıl fotoğraf çekileceğini öğrendiklerini söyledi.

12 sının öğrencisi Bilal Akın’da, Okulumuzun böyle bir proje ile gençlere sahip çıkması çok güzel. Ülkemizin genç nesillere ihtiyacı olduğunu aktardı.

Abdulkadir Er isimli başka bir öğrenci de, “memleketimizin güzel yerlerine gidip, fotoğraf çekerek daha sonra sergileyeceğiz.

Evin Erol’isimli öğrenci ise da arkadaşlarımızla ilçemizin tarihi mekânlarını gezerek fotoğrafladıklarını belirtti.

Proje kapsamında öğrenciler, Konukevi, kent müzesi, mor gebriel, manastırı, cevatpaşa camii, gelüşke hanı gibi tarihi ve turistik mekanları ziyaret etti. 

Selahattin Erol / Midyat Gündem