Mardin’in Midyat ilçe, Halk Eğitim Merkezi (HEM)Usta öğreticileri, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koranavirüsle mücadeleye katkı amacıyla, maske üretiyor.

HEM Usta öğreticileri, sağlık çalışanları, hem kendi ihtiyaçlarını karşılamak hem de diğer kurumların maske ihtiyacına destek vermek amacıyla gönüllü günlük 400 maske üretiyor.

Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü yardımcısı Veysi Altunkaynak, yaptığı açıklamada, küresel bir tehdit oluşturan koronavirüse karşı kurumda gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirtti.

Altunkaynak, “Midyat Belediyesinin katkılarıyla, Kaymakamlığın izni ile Milli Eğitimin Müdürlüğümüz tarafından ilçedeki kamu kurumların maske ihtiyacını gidermek için çalışmaya giriştik. Tamamen gönüllü usta öğreticilerimizin katkılarıyla ilçemizin tüm kamu ve kurumlarımızın maske ihtiyacını karşılamak üzere çalışmayı başlattık. Toplam 7 usta öğreticiyle bu işi yürütüyoruz.  Çalışmalarımız tüm kurumların ihtiyacını karşılanıncaya kadar devam edecek.” Diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Kadriye Yeşilmen’de, “Burada Midyat Belediyesine, sağlık kurumlarına, arkadaşlarımız ile birlikte elimizden geldiğince üretmeye çalışıyoruz. Burada ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Günlük 400 adet meşke çıkarılabiliyoruz. Bundan dolaysıda mutluyuz.” Dedi.

Songül Söyletmen ise, “Biz gönüllü olarak burada maske üretiyoruz. Sağlık kurumlarına ve belediye işçilerine elimizden gelenin fazlasıyla yapıyoruz.” Dedi.