Mardin’de İlk Yardım Eğitici Eğitimi Düzenlendi

Sağlık Bakanlığı tarafından Mardin İl Sağlık Müdürlüğünün ev sahipliğinde ilimizde ilk defa ilk Yardım Eğitici Eğitimi düzenlendi.

Bir otelde gerçekleştirilen eğitime; Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Servet Yıldız, Başkan Yardımcıları,112 İl Ambulans Servisi Başhekimi ve Başhekim Yardımcıları 112 Eğitim Birimi çalışanları katıldı.

Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Servet Yıldız yaptığı açıklamada İl Sağlık Müdürümüzün 112 Acil Sağlık Hizmetleri konusunda bize her konuda her eğitimde destek olmasından dolayı öncelikle kendilerine teşekkür etmek istediğini söyledi.

Yıldız, şöyle konuştu: “ Mardin’de 26 tane Acil Servis İstasyonumuz bulunuyor. Bu istasyonlarımızın ambulans donanımları, ihtiyaç malzemeleri ne kadar önemli ise, istasyonlarda görev yapan personellerin eğitim durumları da bizler için önemlidir. Tabii ki bunların hepsi belli bir eğitim döneminden geçip buralara atanıyorlar. Fakat Bakanlığımızın belirlediği bir takım eğitim modülleri var. Personellerimizin bu eğitim modüllerini de alarak, tam manasıyla hizmete hazır hale gelmeleri bizler için önem arz ediyor. Eğitimcilerimizin verilen eğitim programına yetmemeleri dolayısıyla il dışından sürekli personel desteği almak zorunda kalıyoruz. Bunu önleme adına Mardin’in kendi eğitici eğitimini almış personeli olsun diye Bakanlığımızla ile iletişime geçtik ve bu tarz bir eğitim düzenledik. Bakanlığımız, bu tarz eğitimleri sınırlı sayıda illerimize veriyor. Bakanlığımız, bu eğitimlerden bizlerinde faydalanması için İlkyardım Eğitici Eğitimi’ni başlatmış bulunuyoruz. Bu eğitimlerimiz, 5 gün sürecek. Çeşitli illerden bu eğitime katılmak üzere gelen arkadaşlarımızda var fakat gurubun hemen hemen yarısını Mardin’deki personellerimiz oluşturuyor. Eğitimlerin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu eğitimler sayesinde bundan sonra yapacağımız hizmet içi eğitimlere katkısının büyük olacağına inanıyoruz. Sağlık Bakanlığındaki yetkililerimize, eğitimde görev alan değerli Eğitmen hocalarımıza ve tüm katılımcılara emekleri için teşekkür ederiz.” Dedi

Midyat Gündem / İbrahim Erol - Mardin