Mardinli öğrenciler Çin’e gönderildi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi Dış Politikalar Atölyesince yürütülen "Yeni İpek Yolu Perspektifinde Türkiye- Çin İlişkileri" Projesi kapsamında Çin'e gitmeye hak kazanan öğrenciler Çin’e gönderildi.   

Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezinin Dış Politikalar Atölyesinin yürüttüğü "Yeni İpek Yolu Perspektifinde Türkiye- Çin İlişkileri" Projesi kapsamında 12 hafta boyunca verilen eğitimler tamamlandı. Başarılı olan 11 öğrenci proje kapsamında Çin’e gönderildi.

Öğrenciler 5 gün boyunca Pekin ve Şanghay Üniversitelerinde Türkoloji Bölümünde okuyan öğrencilerle bir araya gelecek Yeni İpekyolu Perspektifinde Türkiye-Çin ilişkileri üzerine sunum ve toplantılar yapacak. Yapılacak gezinin ardından Türkiye’ye dönecekler.

Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Çin gitmeye hak kazanan öğrenci ve velileri ile bir araya geldi.

Yaman, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi Dış Politikalar Atölyesi olarak 3’üncü uluslararası projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

12 haftalık eğitimlerin ardından başarılı olan 11 öğrencinin yürütülen "Yeni İpek Yolu Perspektifinde Türkiye- Çin İlişkileri" Projesi kapsamında Çin’e gideceğini ifade eden Yaman, Mardinli gençlerin bütün dünyayı tanıyarak akranlarından daha donanımlı olduklarını kaydetti.

Yaman, şöyle devam etti: “Üniversiteye giden Mardinli gençler, aynı üniversite ve sınıfa gelen öğrencilerden daha donanımlı olacaklar. Çünkü bu gençler, gençlik merkezi ve bilgi evlerinde, sadece Mardin’i değil bütün dünyayı tanıma fırsatı buldular. Sinema, tiyatro, senaryo yazma, belgesel çekme ve fotoğraf sanatını öğreniyorlar. Kitaplarını okudukları bütün yazarlarla bu gençlik merkezinde bir araya geliyorlar. Bütün siyasetçilerle, devlet büyükleriyle bir araya geliyorlar. Çok özgüvenli bir gençlik inşallah burada oluşuyor. İnşallah, gençlik çalışmalarına devam edeceğiz.”