AK Partili Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Başkan sözünü yerine getirerek ilçede eğitim öğretim veren 25 okulun boya, badana ve tamiratına yapılmaya başlandı. Seçim çalışmaları sırasında Okulları dolaşırken, kazandığı takdirde boyanacaklarını söylemişti.

Belediye Başkan Yardımcısı, Eğitim Bilim ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Servet Yücel Oğuz’dan yaptığı açıklamada, “Eğitim Bilim ve Teknoloji Komisyon, belirli günlerde toplanarak, Okullardan gelen yardım, onarım, badana ve boya isteklerini görüşerek karara bağlamıştır. Başkanımız Veysi Şahin okuldaki öğretmen arkadaşlara, idarecilere seçildiğim takdirde belediyede bir ilk olarak eğitim bilim ve teknoloji komisyonunu kuracağını ve okulların her türlü ihtiyaçlarını badana boya onarım vesayre bunlar bu komisyonun bu konularla ilgileneceğini vaatte bulunmuştu. Seçimden çok kısa bir süre geçmesine rağmen Sayın başkanımız talimatları doğrultusunda ilkokullardan başlamak üzere okullarımızı boyatmaya başladık. Belediye olarak kıt imkânlarımıza rağmen maddi sıkıntımıza rağmen belediye başkanımızın bu okullara vermiş olduğu bu destekten dolayı kendisinin ne kadar eğitimci, eğitime önem verdiğinin bir göstergesidir.” Dedi.

Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Zeki Öztaş ise, “Bu sene yaz tatili esnasında, Cumhuriyet ilkokulunun boyanması için Belediye başkanlığımızca boya temininde bulunuldu. Başkanımız tarafından okulumuzun boyanacağına dair söz verilmişti. Sayın başkanımız bu sözünü de yerine getirmiş olup yaz tatilinde sağlamış olduğu boya neticesinde okulumuz da boyandı.” Dedi.

Fahrettin Önen İlkokulu Müdürü Sevgi Oğuz’ da, “Bu okulda beşinci yılım okulumuz Cumhuriyet mahallesi dezavantajlı öğrencileri ve sosyo ekonomileri düşük velilerimizin bulunduğu bir mahallede eğitim vermektedir. Bu anlamda bizler okul idarecileri ve öğretmenler olarak Milli eğitimin desteği ile daha öncesinde yaz tatilinde okullarımızın ihtiyaçlarını gidererek okullarımızı kendimiz eğitim öğretime hazırlamaktaydık. Şuanda belediye başkanımız Sayın Veysi Şahin’in seçim öncesinde okulları ziyareti neticesinde bizim okulu da ziyaret etti. Okullarla ilgili bizim okulumuz ve diğer ihtiyacı olan okullarla ilgili her türlü eksikliğin giderileceğine dair bir söz aldık kendisinden şuan dada okulumuz sınıfları ana sınıfı bütün iç ve dış boyası Midyat Belediye başkanlığı tarafından yapılmamaktadır. Yoğun bir çalışma var bu anlamda belediye başkanımız Sayın Veysi Şahin’e çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Mustafa Çabuk da, “ Belediyemizin sınıflarımızı boyaması okullarımızı eğitim-öğretime hazır hale getirmesi bizleri çok mutlu etti. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Bu şekilde hizmetlerin devam etmesini diliyoruz.”

Okulları boyadıkları için çok mutlu olduğunu belirten Mustafa Acar isimli boyacıda, okulları acil bir şekilde eğitim öğretime hazır hale getirmek için canla başla çalıştıklarını kaydetti.