Midyat’ta Ücretli öğretmenlik Başvuruları

Mardin’in Midyat ilçesinde 2018-2019 eğitim –öğretim yılında ücretli öğretmen alımı ile ilgili başvuru ve KPSS Puanı İle belirlendi.

Kaymakam Hüseyin Tekin, Midyat Fen Lise’ si salonunda düzenlenen KPSS Puanı ile kura çekimine katılarak, ücretli öğretmen alımlarının adli ve şeffaflık içerisinde yapıldığını söyledi.

Kaymakam Tekin burada yaptığı konuşmada, “bizlerin sizler buraya davet etmemizin sebebi, her şeyi kendi közleriniz ile görün. Devletin dini adalettir. Bizlerin sizler için varız siler için geldim. Şaibeleri ortadan kaldırmak için buraya geldim. Önce branş bazında daha sonra KPSS puanına göre bu bizim yapabileceğimiz en adaletli çözüm budur. Biz idareciler olarak adalet her şeyin önünde geliyor. Kim olursa olsun KPSS puanı öncelikli. Çok ders çalışın iyi bir KPSS puanı alarak atamaya tabi olun yoksa bu ücretli öğretmenlikte uzun vadede sizlere bir şey kazandırmayacak.” Şeklinde konuştu.

Kura çekimine, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Selim Şahin, Fatih ilkokulu Müdürü Şehmus İşler, Fahrettin Önen Ortaokulu Müdürü Cabcı, Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Murat Atasever, Milli Eğitim Şefi Uğur Özlük ve ücretli öğretmenliğe başvuran adaylar ve aileleri katıldı.

Başata sınıf öğretmenliği alımı olmak üzere, branş alımı ile KPSS puan üstünlüğüne göre ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yaklaşık 600 ücretli öğretmenlik tercihlerinde bulundu. Bunlardan ihtiyaç olan ise 124 ücretli öğretmenin ataması gerçekleşecek. Atamalar, 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçları ve sözlü sınavlar esas alınarak yapılacak.