Kızılay Derneği Artuklu Şubesi Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında, kök hücre bağışının arttırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla "İyilik Sizin Kanınızda Var" ve "Bir Kan Üç Can" projesi başlatıldı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nda a Toplum ve Sağlık Topluluğu işbirliği ile gerçekleştirilen bilgilendirmede; öğrencilere, Kan Bağışı ve Kök Hücre bağışı hakkında bilgilendirildi.

Türk Kızılay Artuklu Şubesi Başkanı Metin Değer yaptığı yaptığı açıklamada, Kızılay Artuklu Şubesi olarak genç nesillerin önemini çok iyi bildiklerini, öncelikli hedeflerinin tüm Mardin halkını kan bağışı ve kök hücre bağışı hakkında bilgilendirmek olduğunu söyledi.

Değer, şöyle konuştu: “Kan bağışı acil durum olmayıp sürekli bir ihtiyaç olduğundan, bütün vatandaşlarımızı duyarlı olmaya ve bu insani yardım programlarına katılmaya davet ediyoruz. Yapılamayan tek ilaç kan olup kanın tek kaynağı da insandır. Kan bağışı ve kök hücre bağışı yalnızca Kızılay kan bağış merkezleri, mobil ekip ve kan bağış çadırlarında yapılmaktadır.“ dedi.

Kan Bağışı ve Kök Hücre bağışı hakkında Kan Bağışçısı Kazanım Yetkilisi Mehmet Aka tarafından verildi.