Mardin Artuklu Üniversitesi yönetiminin “Şehre Dokunan Üniversite Olmak” ideali çerçevesinde birçok alanda başlattığı çalışmalar hızla hayata geçiyor.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Mardin ilinde bir ilki oluşturan Mardin İş Dünyası ve Kamu temsilcileri buluşması gerçekleştirildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Üniversite-Kamu-Sanayi İşbirliği Kurul Başkanı Doç. Dr. Feridun BİLGİN’in organize ettiği ve MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ın da başkanlığını yürüttüğü kahvaltı eşiliğinde yapılan toplantıya;

Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mahmut Dündar, Kızıltepe Ticaret Borsası başkanı Mehmet Şahin, Mardin Organize Sanayi Başkan Vekili Abdulnasır Duyan, Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsum Özmen, Mardin MÜSİAD Başkanı Mehmet İleri, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Mardin Turizm İl Müdürü Alaaddin Aydın ve Mardin Bulgurcular Derneği Başkanı Faysal Sun gibi iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin yanı sıra üniversitemizin fakülte ve yüksekokullarında görev yapan farklı disiplinlerde akademik faaliyetlerini yürüten öğretim elemanları da katıldı.

Üniversite-kamu ve sanayi işbirliğinin masaya yatırıldığı toplantının Mardin’de bir ilk olduğunu dile getiren İş dünyası temsilcileri, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim ÖZCOŞAR’a müteşekkir olduklarını belirttiler.

Toplantıda, Mardin istihdâm imkanlarının tespiti ve yeni iş imkanlarının artırılması, geniş tarım ürün yelpazesine sahip olan Mardin ilinde, ürün çeşitliliğinin, verim ve kalitenin artırılması ve yeni Pazar arayışlarıyla ilgili alan çalışmalarının yapılması, coğrafi işaret alan “Mardin Bulguru’nun” tanıtımı, Londra’da düzenlenen ve dünya genelinde 430 markanın katıldığı “London Olive Oil”,  Uluslararası Zeytinyağı Kalite Yarışmasında birincilik alan Derik Zeytin’in tanıtımının yapılması ile ekim alanlarının artırılması, Mardin turizminde ilçeleri de içine alacak yeni bir yol haritasının belirlenmesi ve Mardin tarım ürünlerinden ülke ve uluslararası düzeyde birkaç “Marka ürün” geliştirme gibi konular ele alındı.

MAÜ bünyesinde kurulacak olan Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) bünyesinde, Mardin İş Dünyası’nın ihtiyaçlarına ve sorunlarının çözümüne yönelik projeler ve akademik çalışmaların başlatılmasının önemine vurgu yapıldı.

Üniversite-Kamu ve İş Dünyası arasında gerçekleşecek ortak projelerin tespiti ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için, sözkonusu tarafların temsilcilerinin yer aldığı bir KURUL’un oluşturulmasının önemli bir husus olduğu görüşüne varıldı.