Midyat ilçesinde adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı.  Sınavda, koronavirüs önlemleri kapsamında, adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtıldı.

Midyat 75. Yıl İMKB İlkokulu ve Ortaokulu bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmadı.

Okul dışında bekleyen Velilerden Nezir Ceylan, AA Muhabirine Oğlu Hasan Ceylan’ın sınava girdiğini, tüm öğrencilere başarılar dileyerek, “bütün yavrularımız Koronavirüs nedeniyle çok etkilendi. Eğitimlerini tam sağlıklı alamadılar. Psikolojik olarak çok etkilendiler. Dershane yok, sokağa çıkma yasağı var, onun için ters bir zaman yine de başarılar dilerim” dedi.

YKS'nin ilk oturumuna giren Verilen ek süreye rağmen kıl payı da olsa yetiştirdiğini ifade eden, Veysel Karani Alptekin ise, “çok zordu. Hep evde kaldık. Çalışmaktan başka bir şey yapmadık. Sınav güzel geçti. Vakit konusunda biraz sıkıntı yaşadım. 120 sorundan 105 soru cevaplandırdım.” Diye konuştu.