Yüzlerce öğrenci üniversiteli oldu

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezinin açtığı kurslara devam eden yüzlerce öğrenci üniversiteli oldu.

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından şehirde ki öğrencilerin faydalanması için açılan ve bölgenin en büyük ve en modern Gençlik Merkezinde, açılan YKS kursları meyvesini verdi. Kayıt yaptıran yaklaşık 8 bin öğrenci merkezin, 7 bin güncel kitabın bulunduğu kütüphanesi, müzik, resim, yabancı dil, temel kodlama, grafik tasarım, okuryazar, KPSS, TUS ve YKS gibi atölyelerden faydalanıyor.

YKS kurslarına devam eden gençlerden yaklaşık 400 öğrenci, tıp, diş hekimliği, mühendislik, ilahiyat, öğretmenlik gibi birçok alandan Boğaziçi, Hacattepe, Dokuz Eylül, İstanbul Üniversiteleri başta olmak üzere yaklaşık 30 üniversiteye yerleşti.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Üniversiteyi kazanan Mardinli öğrenci ve ailelerinin büyük sevinçleri var, buda beni son derece mutlu ediyor.”dedi.

Yaman, yaptığüı açıklamada şunları kaydetti. “Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve onun vermiş olduğu desteklerin gençlere aktarılması ve organize etmeyi son derece önemli buluyorum. Yeni sistemde devletimizin bütün imkanları başta gençlere, kadınlara, öğrencilere ve dezavantajlı gruplara olacak. Bizde bu imkanları bu şekilde kullanıyoruz. Bundan dolayı Sayın Cumhurbaşkanı’na teşekkür ediyorum. Gençlerde çok teşekkür ediyorlar” diye konuştu.

Belediye imkanlarını gençlere sunmaya devam edeceklerinin altını çizen Yaman, “Bir buçuk yıl önce Büyükşehir Belediyesinin imkanlarını gençlere sunacağımızı söylemiştik. Bu sunmuş olduğumuz imkanların sonucunu almakta bizi son derece sevindirdi. YKS kurslarına devam eden gençlerimizin çoğu iyi üniversiteleri kazandı. İnşallah belediyemizin imkanlarını gençlere sunmaya devam edeceğiz” diye belirtti.  

Yaman, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim amacımız gençlerimizin iyi vatandaş, iyi genç ve iyi insan olmaları. Çoğunun hedefinde ki bölümü kazanması beni son derece mutlu etti. Gençlerimiz, gittikleri okullara çok donanımlı gidiyorlar. Türkiye’nin bir dünya devleti olduğunu bilerek gidiyorlar. Bizim gençlerimiz, başka illerden gelen gençlerden daha donanımlı ve daha tecrübeli olacak. Yani Mezopotamya’dan dünyayı, ülkemizi yorumlayan, ülke ekonomisi ve ülke tarihini bilen, ülkesini bilen, ülkesini seven ve hizmet etme arzusuyla çalışan bir gençlik istiyorduk ve böyle oldu. Bende, son derece mutluyum.”