3.Turizm Şurası’nda DİKA’ya Önemli Görev

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ 1-3 Kasım 2017 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek olan 3. Turizm Şurası komisyon üyeliğine seçildi.

Altındağ 1-3 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 3. Turizm Şurası öncesinde 27 Eylül 2017 tarihinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ankara’da düzenlenen Çevre-Planlama-Altyapı Komisyonu ön hazırlık toplantısına katılım sağladı. Bu komisyonda başta Mardin olmak üzere TRC3 Bölgesi’nde turizm destinasyonunun zenginliğini ve ayrıca ilgili komisyon üyelerine görüş ve önerilerini sundu. Bu kapsamda Bölge’nin hatta Türkiye’nin en önemli kültür ve turizm şehri olan Mardin’in gündemde kalmasını sağladı.

Kültürel, tarihi ve doğal zenginlikleriyle dünya turizm faaliyetlerinin odağındaki ülkelerden biri olan Türkiye’nin uluslararası rekabet ortamında imaj ve marka değerini yükseltmek ile ilgili çalışmaları ve görüşleri ele almak amacı ile 1998 yılında 1. Turizm Şurası, 2002’de 2. Turizm Şurası düzenlenmişti ve her iki şurada alınan kararlar Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından uygulanması için tavsiye kararı alındı.

Sağlıklı, planlı ve sürdürülebilir gelişimi sağlamak üzere ulusal bir turizm politikasının oluşturulabilmesi amacıyla kamu kurum ve kuruluşları, turizm meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, turizm sektörü ve akademik camianın katılımlarıyla 1-3 Kasım 2017 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak 3. Turizm Şurası’na bölgeyi temsilen davet edilen DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ hem komisyona rapor sunmak hem de başta Mardin olmak üzere TRC3 Bölgesi’ni anlatma ve tanıtma fırsatı bulacak. Altındağ bu önemli görevi layıkıyla yerine getirmek için çok kapsamlı bir raporu komisyona sundu.

13 komisyondan oluşan Turizm Şurası’nda başta çevre-planlama-altyapı olmak üzere turizm politikaları, turizmde örgütlenme ve destinasyon yönetimi, turizmde ürün çeşitliliği ve sürdürülebilirlik, yatırım-teşvik-finansman, konaklama sektörü, seyahat acentacılığı ve ulaşım, tanıtım ve pazarlama, dijital turizm ve inovasyon, turizm eğitimi, istihdamı, turist rehberliği, yerel yönetimler ve turizm, iç turizm ve gastronomi turizmi komisyonları bulunmaktadır.