Artuklu Belediyesi Tarihi Miraslarına Sahip Çıkıyor

Artuklu Belediyesi tarafından yapılan Kültürel Peyzaj ve Aydınlatma Sistemiyle adeta yeniden ihya edilen Zinciriye Sokak, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Tarihi Mardin’in günümüze kadar gelebilmiş en önemli geleneksel mekânlarının arasında bulunan Zinciriye Sokak ve merdivenleri, Artuklu Belediye Başkan Vekili/Kaymakam Şakir Öner Öztürk’ün talimatıyla başlatılan sokak sağlıklaştırması ve yeni peyzaj çalışmasının tamamlanmasıyla tarihi şehirde cazibesi artan mekanların başında gelmeye başladı.

“Beğeni Topladı”

Tarihi sokağın mimarisini bozmadan gerçekleştirilen kültürel peyzaj çalışmasının ardından yeni görünümüyle yerli ve yabancı turistlere kartpostallık manzara sunan sokağın önünden geçen hemen herkes anı ölümsüzleştirmek için hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Başkan Öztürk “Tarihi Miraslarımızın Bekçileriyiz”

 Artuklu Belediyesi olarak tarihe sahip çıkmayı ve tarihi değerleri korumayı görev edindiklerini kaydeden Artuklu Belediye başkan Vekili/Kaymakam Şakir Öner Öztürk, “Yapımı en az Mardin tarihi kadar eski olan sokakların gerek geleneksel gerekse de modern mimari ile ele alınabilmesi ile ilgili uzun zamandan beri teknik ekiplerimiz ve personellerimizce sürdürülen çalışmalar var.

Bu çalışmaların arasında Zinciriye Sokağımız da yer alan mekanların arasında bulunuyordu. Tarihi şehrimizin, tarihi mekânlarından biri olan Zinciriye Medresesi’ne ulaşımı sağlayan Zinciriye Sokak, toplamda 350 M²lik alandan oluşup, dik merdivenleriyle şehrimizin güzelliğine ayrı bir güzellik katan alanların arasındaydı

“Kentsel Sit Alanının Çehresi Değişti”

“Ekiplerimiz, özgün dokuya zarar vermeden ve sokağımızın mimari üslubunu da  bozmadan kültürel peyzaj ve aydınlatma sistemleri ile adeta Kentsel Sit Alanının çehresini değiştirecek güzel bir çalışma gerçekleştirdiler.” Diyen Öztürk “Sokak sağlıklaştırması çalışmasının tamamlanmasıyla Zinciriye Sokak adeta yeniden ihya edildi. Sokağımıza kazandırılan güzel görsellik, ilçemizin tanıtımına da önemli katkı sağladığına memnuniyetle şahit oluyoruz. Yolu tarihi şehrimizden geçen hemen her misafirimiz, mutlaka bu sokağımızın önünde anı ölümsüzleştirmek için kartpostallık manzara önünde fotoğraf çekiyor.” dedi.