Kula’dan Savur’a Hizmet Ve Gönül Köprüsü Kuruluyor.

Geçtiğimiz günlerde, Akar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Akar ile birlikte, Mardin Savur’a gelen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Akar Tekstil’in Kula’dan sonraki Savur’daki dev tesislerini gezdi.

Aslen Mardin Savurlu olan Akar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Akar, Savur’da 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak Akar Tekstil’in dev tekstil fabrikası hakkında Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a ve beraberindekilere bilgi verdi.

“Kula’da işsizliği önlemede büyük bir işi başarı sağladık”

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, burada yaptığı açıklamada, Kula’da işsizliği önlemede büyük bir işi başarı sağladıklarını söyledi.

Başkan Tosun, “Kula’da dev tekstil tesisinin yapılması için ilk günden beri yoğun bir çaba ile dört koldan sarıldık. 25 Milyonluk bir projeyi Kula’ya kazandırdık. Kula’da işsizliği önlemede büyük bir işi başardık. Değerli işadamımız Hayrettin Akar'ın memleketi olan Savur'a yaptığı büyük yatırım bizleri de çok heyecanlandırdı. Bunun ilk heyecanını biz Kula’da yaşadık. Ümit ediyorum ki bu yatırımlar Savur ile Kula arasında kurulacak iş bağı ve gönül köprüsüne vesile olur. İki şehir için yeni yatırım ve projelere vesile olacaktır. İnsanın kendi doğup büyüdüğü memleketine hizmet etmesi ve insanların hayır dualarını alması kadar hayırlı ve güzel bir hizmet yoktur. Hayrettin Akar’ın bu yatırım ve girişimciliği bu açıdan takdire şayan, kendisini tebrik ediyor, misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

“Kula, Öncü Oldu”

Akar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Akar ise, ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı Kula Beldeye Başkanı Hüseyin Tosun teşekkür ederek, “Kula, yatırımlarımızın lokomotifi oldu. Belediye Başkanımız Hüseyin Tosun’un öncülüğünde bir yıldan daha kısa bir sürede Kula’da ciddi bir yatırım gerçekleştirdik. Akar Tekstil olarak şimdi de memleketimiz olan Savur’da 2 bin 500 kişiyi istihdam alanı oluşturacak olan dev tekstil yatırımına başladık. İlçemizde inşası süren 30 bin metrekarelik kapalı alana sahip büyük projemizi tamamlayıp memleketimize hizmet vermek istiyoruz. Bu yatırımla önümüzdeki aylarda inşallah tesislerimize faaliyete geçecektir.” dedi.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve beraberindekilere daha sonra, Mardin’de Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarını imcelemek ve yatırım işbirliği fırsatlarını değerlendirmek için bir dizi incelemelerde bulundu.

Ayrıca AKAR Tektisil içim personel alımı başvuruları başladı. Detaaylı bilgi için linki tıklayın http://www.midyatgundem.com/is-ve-isci-personel-alim-ilanlari-s6.html

www.kulagazetesi.com

Midyat Gündem