Emekliliği gelmiş çiftçi ve esnafa kredi imkanı

Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi, Emekliliği gelmiş fakat borcunu ödeyemeyen esnaf ve çiftçilere Ziraat Bankası BAĞ-KUR borçlarını kapatmak için kredi imkanı sağladığını söyledi.

Ziraat Bankası ile SGK ile imzalanan protokol kapsamında BAĞ-KUR’dan hizmet süresini doldurmuş, emekli olabilecek ancak pirim borcu nedeniyle aylık alamayan vatandaşların borçları Ziraat Bankası tarafından kapatılarak maaş bağlanması sağlanacağını kaydeden Erbeyi, Bağlanan maaş üzerinden 48 ay taksitle borç kredilendirileceğini kaydetti.

Protokol süresi 01.03.2018 itibari ile başlamış bulup süresi iki ay olduğunu vurgulayan Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi: “Bugünden itibaren BAĞ-KUR kaydı bulunan tüm vatandaşlarımızın emeklilik zamanı gelip de borcu olan ve ödeme zorluğu çeken vatandaşlarımıza Ziraat Bankası bir kampanya başlatmıştır. Kampanya süresi iki aydır. Emekli olmak isteyen vatandaşlarımız ziraat bankası şubelerine başvursunlar. Ziraat Bankası BAĞ-KUR borçlarının tamamını kapatıyor. Ve vatandaşlarımız rahat bir şekilde emekli oluyor. Emekli olduktan sonra maaş bağlandığı zaman taksitli bir şekilde maaşlarından kesinti yapılıyor. O şekilde banka borcunu da tahsil etmiş oluyor. Tüm çiftçilerimize esnaflarımıza, vatandaşlarımıza duyurulur. Nisan sonunda başvurular sona eriyor.  Kimse bu kampanyayı kaçırmasın.” Dedi.