GAP Başkanı ile Kaymakamlar DİKA’yı Ziyaret Etti


GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı ile Mardin ilçelerinin Kaymakamları Dicle Kalkınma Ajansı’nı (DİKA) ziyaret etti.


Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı ile Mardin’in ilçelerinin Kaymakamları Ajans’ı ziyaret ederek Genel Sekreter Yılmaz Altındağ ile görüştüler. DİKA Genel Sekreter’i GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil ile Mardin ilçelerinin Kaymakamlarına Ajans’ın yaptığı çalışmalar konusunda bilgi verdi. DİKA’nın bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetler, projeler, destekler ve etkinlikler ile bundan sonra yapacağı çalışmaları anlattı.


Dicle Kalkınma Ajansı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile ortaklaşa gerçekleştirmiş olduğu mali destek programlarının yanı sıra kaymakamlıklar ile birlikte ilçe proje ofisleri kurulması konusunda iş birlikleri gerçekleştirdi. İlçe Kaymakamları Ajans’ın kendilerine vermiş olduğu proje desteklerinin ilçeleri için ne kadar önemli olduğunu ifade ederek kalkınmanın bölgede baş aktörünün kalkınma ajansları olduğunu belirttiler. Bu ziyaret vesileyle DİKA’nın Güdümlü Proje Desteği kapsamında ilçelere vermiş olduğu desteklerden ötürü Genel Sekreter’e teşekkür ettiler.


Altındağ, kendisini ziyaret eden GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil ile Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, Kızıltepe Kaymakamı Ahmet Odabaş, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Nusaybin Kaymakamı Ergün Baysal, Savur Kaymakamı İdris Koç, Mardin Vali Yardımcısı Mehmet Uslu ve Mardin Valiliği Hukuk Müşaviri Hidayet Sarı’ya ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür etti.