Uçaklardaki yüksek doluluk oranıyla Türkiye'nin en iyi hava alanlarından biri olarak dikkat çeken Mardin Hava Limanı, kurulduğu tarihten beri en yüksek yolcu taşıma rekorunu 2015'te gerçekleştirmiş oldu.

Mardin'den kalkan uçakların yüzde 90'lara varan doluluk oranıyla uçuşlarını gerçekleştirdiğine dikkat çeken yetkililer, 2015 yılında yüzde 21'lik yolcu oran artışıyla 567 bin 597 kişi seyahat ederken uçak oranında ise yüzde 24'lük sefer artışıyla 4 bin 384 uçak Mardin Hava Limanı'na iniş ve kalkış gerçekleştirdi.

Mardin Hava Limanı'nda yolcu ve sefer sayısındaki artışın sevindirici olduğunu kaydeden Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak,  bir turizm kenti olan Mardin'in uçuş oranı ve yolcu sayısı bakımından çok daha yüksek rakamlar hedeflediğinin altını çizdi.

İnanç turizmi bağlamında Mardin'in geleceği parlak şehirlerarasında olduğunu kaydeden Vali Koçak, “2015 yılında yansıyan Mardin'deki uçuş verilerinin bir önceki yıla göre yüzde 25 oran ortalamasıyla artış sağlaması sevindiricidir. Ancak bizler Mardin olarak her alanda çok daha fazlasını hedefliyoruz. Bölgemizde huzur ve güven ortamının kısa sürede sağlanacağına inanıyorum. Bu gelişmelerle birlikte başta turizm sektörü olmak Mardin'in birçok alanda güzellikler yaşayacağına inanıyorum.” dedi.

Mardin'in gelişen değerlerinden biri olan Mardin Havalimanı'nın her yıl istikrarlı bir şekilde artış gösteren uçak trafiği ve yolcu sayısının geride kalan 2015 yılında da aynı istikrarlı artışını sürdürerek, kendisine ait rekor sefer ve yolcu sayısının üstüne çıkarak, bölgenin en iyi limanlarından biri olduğunu bir kere daha göstermiş oldu.

2012 yılında yapımına başlanan ve yaklaşık bir yıl önce tamamlanarak hizmete açılan uzatılmış yeni pisti, yıllık 2.5 milyon kapasiteli yeni Terminal Binası ve güçlendirilmiş teknolojik altyapısıyla bölgenin en konforlu ve en iyi hizmet sunumu gerçekleştiren liman olma iddiasıyla çalışmalarını sürdüren Mardin Hava Limanı, 2015 yılında elde edilen verilerle kendi alanındaki istatistiki başarılarına yenilerini de eklemiş oldu.

“İlk yurtdışı seferi de gerçekleşti”

Mardin Hava Limanı yetkililerinden edinilen verilere göre;  1999 yılında hizmete açılan Mardin Havalimanı kurulduğu günden beri en yüksek yolcu ve uçak trafiği 2015 yılında gerçekleştirdi. Mardin Havalimanında 2015 yılında yüzde 21 artışla 567.597 kişi ve yüzde 24 artışla 4384 uçak kullandı. Ayrıca 2015 yılında Mardin tarihinde ilk kez umre uçuşuyla dış hat seferi yapılmış oldu.  Bu verilerin ışığında, 2015 yılında bir önceki yıla göre yolcu sayısında yüzde 21'lik artış sağlanırken, uçak trafiği oranında ise yüzde 24'lük artış trendi dikkat çekmektedir.

Uçaklardaki yüzde 90 dolayındaki doluluk oranıyla Türkiye'nin en istikrarlı limanlarından biri olan Mardin Hava Limanı, uçuş iptali ortalamasıyla da Türkiye ortalamasının altında bulunuyor.