Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, şehirde kadınların ekonomide var olması için çaba verdiklerini kaydederken, “Kadınlarımızın sanal mağazalarıyla ev bütçelerine katkı vermesi için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Yaman, “Kadınlarımızın ekonomik anlamda kazanımları artacak”

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu Üniversitesi işbirliğinde üreten kadınlara ‘‘E-Ticaret ve Digital Pazarlama Eğitimleri ” verildi. Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde düzenlenen eğitimlerin sonunda kadınların kendi sanal mağazalarını kurup ürünlerini en doğru şekilde pazarlayabilecekleri eğitimler verildi.

Kadının yanında belediyecilik

Eğitimler hakkında bilgi veren Vali Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Amacımız kadınlarımızın ekonomide yer almalarıdır” ifadesini kullandı. Yaman, “İlimizde dezavantajlı gruplar için sürekli çalışmalar yapıyoruz. Sosyal projeler ile onların istedikleri bir şehri inşa ediyoruz. Kadınlarımız için de son derece başarılı hizmetler gerçekleştirdik. Önem verdiğimiz konulardan birisi de kadınlarımızın meslek edinmeleridir. Bu noktada MARMEK’i açarak kadınlarımızın iş öğrenmelerine katkı verdik. Şimdi de üretici kadınlarımızın ürünlerinin pazarlaması konusunda katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

Dünyaya pazarlayacaklar

Yaman şöyle devam etti: “Şu an tüm dünya dijital bir çağ yaşıyor. Bu sayede dünyada sınırlar kalkıyor ve her anlamda etkileşim oluyor. Son yıllarda ticarette internet üzerinden önemli bir noktaya geldi. Biz üretici kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini en anlamlı şekilde pazarlamasını istedik. Bu nedenle E-Ticaret ve Digital Pazarlama Eğitimleri düzenledik. Eğitimlerimizle kadınlarımız ürünlerini dünyaya pazarlayacaklar. Bu sayede ev ekonomilerine katkı verecekler. Bu tür eğitimlerimiz sürecek”