Kırsal Mahallelere Sıvat Dağıtımı Yapıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı çiftçi dostu çalışmalara devam ediyor.

Tarıma ve hayvancılığa verdiği destekler mutlu eden Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği bir çalışma ile yine takdir topladı. Buna göre hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı 24 kırsal mahallede hayvan sulaması için 190 adet sıvat yapımı gerçekleştirildi. Son olarak Nusaybin ilçesi Üçköy Mahallesi’nde gerçekleşen dağıtımda mahalle sakinleri de memnuniyetlerini dile getirdiler.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Tarım ve hayvancılığın gelişmesi, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın ilerlemesi için destek verdiklerini söyledi.

Yaman, “İlimizde önemli bir sektör olan tarım ve hayvancılığa katkı vererek yüklerini azaltıyoruz” dedi. Yaman şöyle devam etti: “Devletimiz tarımın ve hayvancılığın gelişmesi adına önemli çalışmalar yapmakta ve çiftçinin rahat etmesi için hayal denilen projeleri hayata geçirmektedir. Biz de yerel yönetim olarak tarıma ve hayvancılığa katkı vermek için sürekli çalışmalar yapmaktayız. Özellikle tarım ve hayvancılık konusunda söz sahibi olan ilimizde projelerimiz ile çiftçilerimize hitap etmekteyiz”

Birçok proje hayata geçti

Bu bağlamda ilçelerin ve kırsal mahallelerin durumunu gözeten bir yapıda projeler hazırladıklarını dile getiren Yaman, “İlimizde kırsal mahallelerimizin özelliklerine istinaden birçok çalışma yaptık. Arıcılığa uygun alanlar için kovan dağıtımı sağladık. İpek böcekçiliğinin gelişmesi için Savur’da ipek böceği ve malzemeleri dağıtımını yaptık. Meyve ve sebze fideleri dağıttık. Bunun yanı sıra hindi dağıtımı ile çiftçilerimizin ekonomisine destek verdik. Zeytinciliğin gelişmesi için de çaba verdik. Ahırların dezenfekte edilmesini önemsedik. Son olarak hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı  24 kırsal mahallemizde hayvan içme suyu ihtiyacını kolaylaştırmak için 190 sıvat dağıtımı yaptık. Bu tür etkinlikler devam edecek” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.