Mardin’de Tarım ve Hayvancılık Projeleri Geliştiriliyor

MARDİN - Yaman, “Şehrimizde Tarım ve Hayvancılık En İyi Yerlere Gelecek”

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman meyveciliğin gelişmesi için projeler hazırladıklarını, bu konuda çiftçileri bilgilendirme çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Tarım ve hayvancılığın gelişmesi ve en iyi yerlere gelmesi için çalışmalarına hız verdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde “Meyveciliğin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi” için başvurular alınmaya başladı. Proje konusunda bilgilendirme toplantılarına yapıldı. Büyükşehir Belediyesi ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri Midyat, Savur ve Artuklu ilçelerinde üreteciler ile bir araya geldi. Toplantılarda projenin çiftçilere ve şehre sağlayacağı kazanımlara değinildi.

Tarımın gelişmesi için çaba veriyoruz

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Mustafa Yaman Mardin’de meyveciliğin gelişmesini istediklerini söyledi. Büyükşehir Belediye olarak projeler yaptıklarını anlatan Yaman, “İlimiz tarım konusunda söz sahibi şehirlerarasındadır. Verimli topraklarıyla dikkat çeken Mardin’de tarımın ve hayvancılığın hak ettiği noktalarda olmasını istiyoruz. Özellikle tarım ile uğraşan hemşehrilerimizin kazançlarının artması için projeler yapıyoruz. Bu konuda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile birlikte hareket ediyoruz” dedi.

Üç ilçede çalışma başlıyor

Son olarak “Meyveciliğin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi” için harekete geçtiklerini vurgulayan Yaman, “Projeyle ilimizde 10 adet kapama meyve bahçesi yapılacak. Bu bahçelerde ise ceviz, badem ve fıstık ekilecek. Saydığımız ürünlerin ekimine en uygun ilçeler olan Artuklu, Midyat ve Savur’da projemiz uygulanacak. Çalışmayla ekonomik değeri yüksek olan ürünlerin ilimizde üretilmesi de sağlanacak” diye konuştu.