Mardin’de Yeni Ürün Arpa Çıktı

Mardin Kızıltepe’de sezonun ilk ürün hasadını yapan çiftçiye hububat merkezi başkanı öter çeyrek altını ile ödüllendirdi.

Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden olan Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yeni hasat arpa çıktı.  Bu sabah satılmak üzere Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezine getirilen ilk ürün arpa Öğrencik Mahallesi Çiftçilerinden Selam Çam tarafından getirildi. Zahireci Hasan Kalkan Tarafından Arpa Tüccarı Ramazan Gür ‘e  Kg. 1 TL. Bir liradan satıldı.

Kızıltepe Hububat Ticaret merkezi ve Zahireciler Derneği başkanı Mehmet Şerif Öter, Yeni mahsul Arpa hasadı dolayısıyla yaptığı açıklamada “ Bu sene kuraklık nedeniyle arpa hasadı birkaç gün erken yapıldığını söyledi.

Örter şöyle konuştu: “ Ovamızda kuru alandaki ekim büyük oranda telef olmuş durumda. Bölge çiftçilerimiz başta olmak üzere hepimizin umudu tahminen yüzde 80 sulu alandaki mahsule bağlı kalmış. Bu gün Hububat Ticaret Merkezimize gelen 7000 kg. arpa 50 dönümden hasat yapılmış. Dönüm başına 140 kg.a tekabül ediyor. Normalde Kızıltepe ovamızda dönümde 400-500 kg. a kadar arpa verimi elde edilirdi. Bu yılın İlk hasadını yapan Çiftçi Selman Çam kardeşimizi Çeyrek altın ile ödüllendirdik.  İnşallah sulu alandaki mahsulümüz iyi olacak ve velinimetimiz çiftçilerimiz emeğinin karşılığını alacağı bir sezon olacak. “Dedi.