Mardin’e İki Modern Pazar Yeri Açılacak

Mardin'e Modern Pazar Yerleri Açılması İçin Çalışma Başlatıldı

2 Kapalı Pazar Yeri GeliyorMardin Büyükşehir Belediyesi şehirde vatandaşların beklentilerine cevap veren yapıda projelerini sürdürüyor. Mardin’de birçok bölgede değişimi yaşatan ve projeleriyle beğeni toplayan Büyükşehir Belediye, vatandaşların en çok istediği konuların başında yer alan kapalı pazar yerleri için de harekete geçti. Yeni modern pazar yerleri ile pazarcı esnafı ve alışveriş yapan vatandaşların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesini hedefleyen Büyükşehir Belediye 2 bölgede çalışmalara başlıyor. Buna göre Ravza Caddesi ve TOKİ bölgesinde pazar yeri yapımına çok yakında başlanacak.

Şehrin ihtiyaçları karşılanıyor

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, şehre yakışan modern pazar yerleri için harekete geçtiklerini ve iki adet pazar yeri açılması çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Yaman,  “Hemşehrilerimizin pazar alışverişlerini hak ettikleri yerlerde yapmaları için çaba veriyoruz” dedi. Mardin’de pazar yerleri konusunda büyük bir eksikliğin olduğunu ileten Yaman, “İlimizde görevde olduğumuz süre zarfında beklentilere cevap veren bir yapıda çalışmalarımızı yaptık. Şehrimizde kısa sürede sağlanan değişim hemşehrilerimizin yüzünü güldürdü. Amacımız yaşanabilir bir Mardin’i inşa etmek ve vatandaşlarımızın görmek istediği bir şehirde yaşamasını sağlamaktır. Bizlere en çok gelen şikayetlerin başında ise pazar alışverişlerinin yapıldığı bölgelerin ihtiyaca cevap vermemesiydi. Özellikle olumsuz hava koşullarının yaşandığı günlerde esnafımız ve vatandaşlarımız sıkıntı yaşıyordu. Biz bu durumun sona ermesi için harekete geçtik” diye konuştu.

İki bölgede çalışmalar başlıyor

Şehirde belirlenen noktalarda modern kapalı  pazar yerleri için çalışmaların başlayacağını dile getiren Yaman, “İlimizde bu eksikliği bitirmek amacıyla somut adımlar atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlk etapta iki adet kapalı pazar yerimiz hemşehrilerimize hizmet vermeye başlayacak. Bu bağlamda Ravza Caddesi ve TOKİ civarında yakın zamanda ilk kazmayı vuracağız. Daha sonra diğer bölgelerde ihtiyaç hissedilen yerlerde de çalışmalarımız olacak. Şimdiden hayırlı olsun” şeklinde konuştu.