Midyat OSB’ Çalışmaları Ve Toplantısı

 Midyat ilçemizde rganize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışmaları başlatıldı.

Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Temsilcilerini başkanlığında Midyat Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yer seçimi için Midyat Belediyesi Başkanlığı toplantı salonunda yapıldı.

Mardin Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Musa Öztürk, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, Midyat OSB ile ilgili bakanlıkça yer tespiti çalışmalarının tamamlandığını ve kamu yararı kararı alındığını söyledi.

Midyat'ta Organize Sanayi Bölgesinin yapılması planlanan ve tespit edilen yerin Bin dekarlık bir alanda kurulacak alan olduğunu belirten Öztürk, Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı’ndan gelen uzman personel ile Midyat Organize Sanayi Bölgesi için yer tespiti için ve kurumların görüşlerini alması için toplanmış bulunduklarını söyledi.

Öztürk, şöyle konuştu: “ Toplantının amacı Organize Sanayi Bölgelerinin yer seçimi konusunda kanunun ön gördüğü kurum temsilcileri ile burada hazır olan daha önceden hem Kaymakamlığın hem de belediyemizin Mardin Valiliği Mardin Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü olarak önceden belirlediğimiz yerin onayını almak için toplandık. Her kurum kendi dairesi ile ilgili bu yerin uygun olup olmadığına dair görüşlerini belirtecekler. Herkesin olumlu görüşünü bekliyoruz. Eğer bir kurumun olumsuz görüşü halinde, bu olumsuzluğun ne olduğunu bir ay içinde bakanlığa bildirerek bu olumsuzluğun giderilmesine çalışılacak. Buradan çıkacak bir karardan sonrada inşallah artık organizenin kuruluş çalışmaları büyük bir hızla devam edecek.”

Toplantıya, Mardin Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Musa Öztürk, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Milli Emlak Şefi Murat Özkan, Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Temsilcileri ve kurum amirleri katıldı.