Midyat Pizzeria Babylon Hizmete Girdi

Midyat ilçesinde Pizzeria Babylon açılışı gerçekleşerek hizmete girdi

Midyat İlçesi'nde, 1980'li yıllarda bölgede yaşanan terör olaylarından dolayı İsviçre'ye göç eden Süryani aileler, Avrupa'da öğrendikleri Pizzacılık mesleğini, 30 yıl sonra döndükleri memleketlerinde devam ettiriyor.

Midyat'a bağlı Elbeğendi Köyü'nden Aziz Demir ile Gülgöze Köyü'nden Yakup Özdemir, göç ettikleri İsviçre'den, 30 yıl sonra döndükleri Midyat'ta, Pizzeria Babylon adında pizza dükkanı açtı.

Pizzeria Babylon açılışına, Midyat Belediye Başkan Vekili Avukat ve Arabulucu Mehmet Veysi Seven, , Midyat Kiliseleri Vakfı Başkanı Anto Nuay, Süryani Dernekler Federasyonu Başkanı Evgil Türker, Midyat Kiliseleri Papazı İshak Ergün, Mor Yakup Manastırı Rahibi Aho Taşçı, Süryani, Müslüman ve Ezidi cemaatinden vatandaşlar ve davetli katıldı.

Belediye Başkan Vekili Seven açılışın ardından yaptığı konuşmada, Süryani vatandaşlarımızın ilçemizin ekonomisine katkılarını desteklediklerini söyledi.

Seven, “Midyat ilçemiz önemli tarihi, turistik ve ticaret bölgesidir. Kentimizde yeni işyerlerinin açılması ve ticari müessesi bölgede faaliyet göstermesi sevindiricidir. Bu tür işyerlerinin de ilçede açılıyor olması Midyat ekonomisine önemli katma değerler sağlıyor. lçemiz için güzel bir girişim, inşallah devamı gelir. Süryanilerin istihdama yönelik çalışmalarını destekliyoruz. Memleketimiz için bir renktir. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Açılışa katılan Süryani Dernekler Federasyonu Başkanı Evgil Türker de, “Bu işyerini açan arkadaşlarımız Aziz ve Yakup kutluyoruz. Başarılarının devamını diliyorum. Bu arkadaşların ikisi de uzun yıllar yurt dışında kaldılar ve yurt dışından dönüp köylerine, memleketlerine yerleştiler. Hem memlekete katıları olacak hem de geri dönüş için önemli bir noktadır. Geri dönüşleri belki de teşvik eder. veya geri dönenler, köylerde yaşayanlar belki de Midyat'ta böyle işyerleri açarsalar hem Midyat'ın ekonomisine katkı olur, hem de farklı tatları insanlarımıza sunacaklar diye konuştu.

Avukat Kemal Ayyıldız ise, “Açılışını yaptığımız işyeri Avrupa’dan dönen bu tür işyerlerinin artmasını bekliyoruz. Gerek istihdam açısında, gerekse de Avrupa’ya giden vatandaşlarımızın geriye dönüşü açısından desteklememesi ne gerekir. Umarım bu yeni gelenlerde yeni iş imkanları cezbedecek iş imkanlarını geliştirecek memleketimize ve ülkemize hayırlı olsun.”

Pizzeria Babylon ortaklarından işletmeci Aziz Demir’de ilçe ekonomisine katkı sağlamak için kaliteli ve güvenli hizmeti halkımıza ayağına getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek şöyle konuştu: “Süryani’si, Kürt’ü, Mahallemi ’si, Ezidi’si herkesi kucaklayarak aynı hizmeti vermekten dolayı mutluyuz. Bütün halkların kardeşliği içerisinde birlikte yaşama sevincimizi paylaşmak için bu işyerini açtık. İki ortak olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalıştık. İnşallah önümüzdeki günlerde daha kaliteli ve daha iyi hizmet edeceğiz. Bu işletme ile Midyat’ta halkımıza layık olmaya çalışacağız. Açılışımıza katılan herkese çok teşekkür ederiz. “dedi.

Açılışın ardından tüm davetlilere, pizza ve tatlı çeşitleri ikram edildi.

Pizzeria Babylon’da; Sucuklu pizza, sade, ton balıklı, karışık çeşitleriyle, sıcak soğuk içecekleriyle Bahçelievler Mahallesi, Zeynel Abidin Erdem Bulvarı Yeni Hastane Karşısında hizmete girdi.

Sipariş için Telefon. 0 537 378 10 07