Midyat’ta Sanayi Sitesi tapu dağıtım töreni yapıldı

MARDİN  – Mardin’in Midyat ilçesinde 138 bin metrekare alan üzerinde toplu işyeri yapı kooperatifi tarafından yaptırılan küçük sanayi sitesinin tapuları düzenlenen törenle hak sahiplerine verildi.

Sanayi Mahallesi'nde Cizre ve Nusaybin karayolunu bir birine bağlayan çevre yolunda 1990 yılında yapımına başlanan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi tapu teslimi için tören düzenlendi. Kooperatif üyeleri çeşitli nedenlerden dolayı 27 yıl sonra tapularına kavuştular. 

Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Midyat İMKB Anadolu Liste’sinde düzenlenen tapu töreninde yaptığı konuşmada, sanayi esnafının, üreten kesimin ve reel üretimin özünde bulunan kimseler olduğunu söyledi.

Tekin şöyle konuştu, “Bana gelen taleplerin çoğunda iş konusunda. İnsanların birçoğu devlet memuru olmak istiyor, kamu çalışanı olmak istiyor. İşi bilen işini doğru yapan, işten anlayan kalifiye eleman hiçbir zaman işsiz kalmaz. Benim sizden ricam şu, bugün usta çırak ilişkisi ekonomide veya diğer reel sektörlerin diğer kesimlerinde her zaman kendini göstermiştir. Kariyer mesleklerinde bile insanlar müfettiş olacağı zaman direk müfettiş yapmazlar, yardımcılıkla başlarlar. Sizlerden istediğim şu iyi çıraklar kendinize iyi yardımcılar yetiştirin. Ekonominin üreten kesimleri sizlersiniz. Bunun ötesinde işinize saygı duyun. Bizim bir eksiğimiz var işimizi doğru yapma konusunda bir eksiğimiz var. İnsanların karakterlerini dünya görüşlerini ben yaptıkları işten anlıyorum. ‘Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz’ bazen bir ustanın elinden bir kaynak ustasının yaptığı işten nasıl biri olduğunu anlıyoruz. Avrupalılar emin olun işlerini o kadar düzgün, temiz, dörtdörtlük yapıyor ki hayran olursunuz. Tarihte tekerleği bulan bizim milletimiz biz bulduk,  ama bakıyorsunuz gelişmiş ülkeleri çeşitli markalarda araba üretiyorlar ve satıyor. Çünkü işini düzgün yapıyor. Sizlerden benim isteyim iyi çıraklar yetiştirin. İyi çıraklar yetiştirişseniz, iyi ustalar çıkar. İyi ustaların çocukları okur iyi mühendisler olur. Bu ülke için tank üretir, top, üretir, televizyon, bilgisayar üretir.” Dedi.

Bir kardeşiniz olarak sizlere uzak insanlar olmadığını sözlerine ekleyen Tekin, ilçenin nüfus yoğunluğuna dikkati çekerek, ama kapılarının her zaman kendilerine açık olduğunu sözlerine ekledi.

Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal’da, Belediye olarak ellerinden gelen her türlü hizmeti imkanları doğrultusunda sanayi sitesine harcadıklarını söyledi.

Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu başkanı İdris Taş ise, sanayi sitesinin kurulmasından bu yan geçen süreci anlattı ve sitenin büyük bir bölümünün bittiğini söyledi.

Taş, “1990 yılında devletin sağlamış olduğu imkânlarla kurulan kooperatifimiz 205 işyerine sahip olup, 195 üyesi bulunmaktadır. Amacımız üyelerimizi işyeri sahibi yapmak ve mesleklerini daha rahat ve daha uygun bir ortamda işlerini icra etmelerini sağlamaktır.  Kooperatifimizin gelişmesi ve büyümesi için çalışmalarımız devem etmektedir. Mesleki Eğitim Merkezi için arsa tahsis edilerek bir an önce sanayi sitesi içerisinde kurulması çalışmalarına başladık.” dedi.

Midyat Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Lokman Bilgiç, ise sanayi sitesinde çalışan çırakların ve kayıtlarını güncellenmesini, kayıtlarını yapmalarını, sigortası olan eski ustaların belge için başvurmalarını sağlanmasını ve mesleki eğitim belgesini önemine dikkati çeken bir konuşma yaptı.

Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Midyat S.S. Estel Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı M. Ali Akkurt, Korucu başı Abdullah Taş ve kooperatif üyeleri ve iş yeri sahibi katıldı.

 Konuşmaların ardından hak sahiplerine tapuları verildi. Tapu töreni konuklar için düzenlenen yemek ikramı ile sona erdi.