24. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT)  en yoğun olan standlardan biri de dün olduğu gibi bugün de diller ve dinler şehri olan Mardin’inin şirin ilçesi Midyat’ın belediye başkanı Veysi Şahin’in ev sahipliği yaptığı Mardin standı oldu. Mardin standına ilgi gösterenler arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’da vardı.

İBB Başkanı İmamoğlu’da Mardin Standında

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,Adalet Bakan Yardımcısı Şaban Yılmaz ile beraberindeki heyet,Şair-Yazar Sayın Cevdet Bildik, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Saffet Öz,Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün,İstanbul Acırlı Derneği üyeleri,Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan ve İş Adamı Edip Yenigün,İstanbul Dargeçit DARDER Derneği Yönetim kurulu ve üyeleri, Ses Sanatçısı Mahmut Mardinli,Balıkesir Dernekleri Federasyonu ile Siverek Kültür ve Spor Platformu Yönetim kurulu ve üyeleri,İstanbul Sivas İmranlı Topallar Köyü Derneği Yönetimi gibi derneklerin yanısıra iş dünyası ile siyaset ve sanat dünyasının birçok ismi ziyaret edenler arasında yer aldı.

Dünyanın en büyük 4. turizm fuarı kabul edilen EMITT Fuarı, vatandaşların yoğun ilgisi ile devam ediyor. Dün açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yaptığı EMITT Fuarı, 100’e yakın ülkeden yaklaşık 5 bin kurum, kuruluş, firma ve markanın katılımıyla başladı.

2020 EMITT Fuarı’na Mardin Valiliği tarafından organize edilen Mardin’in kültürel, doğal ve turistik değerlerin yanı sıra yöresel ürünler ile Mardin standı yoğunluğunu dün de bugün de yaşadı.
Mardin’in doğal, kültürel ve yöresel zenginliklerinin tanıtılması hedeflendiği Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına, Midyat, Nusaybin, Artuklu, Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Mazıdağı, Ömerli, Savur ve Yeşilli ilçeleri de katıldı.

Bugün, Midyat belediye başkanı Veysi Şahin’in ev sahipliği yaptığı Mardin standı ziyaretinde Fuara katılma hedeflerini anlatırken Midyat’ta başlatmış olduğu projeleri anlatırken ki heyecanına şahit olduğumuz diller ve dinler şehri Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, “Midyat’ın sahip olduğu eşsiz tarihi, doğal, kültürel güzellikleri yeni işbirliği fırsatları sunan bu fuarda, yerli ve yabancı turizm sektör temsilcilerine tanıtmak için buradayız. Fuar açılışından bu yana Midyat’ı ve turizm alanındaki önemli projelerimizi fuara katılan yerli ve yabancı yatırımcılara anlatıyoruz. Gelen misafir ve katılımcılarla ilçemizdeki gelişmeleri değerlendirip herkesi güzel Midyat’ımıza davet ediyor ve beklediğimizi de sizlerin aracılığı ile tekrarlıyoruz” dedi.

www.marmarahaberajansi.com