Büro Memur-Sen, Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT, Tüm personele Kurum içinde açılacak uzmanlık ve uzman yardımcılığı sınavları ile bu kadrolar verilmeli ve uluslar arası standartlarda belirlenmiş sayıda her vatandaş için bir Sosyal Güvenlik Uzmanı tahsis edilmelidir.” Dedi

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT, Bu yıl 13-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle açıklama yaptı. UNAT yaptığı açıklamada, kurumda görev yapan memurların ellerinden alınan mali ve özlük haklar nedeniyle Sosyal Güvenlik Haftası'nı kutlayamadıklarını söyledi. SGK'nın ülkedeki 77 milyon vatandaşa hizmet verdiğini belirten UNAT, "SGK, vatandaşlarımızın hızlı ve kaliteli hizmet almasını amaçlamaktadır. Bu amacın gerçekleştirilmesinde en büyük paya sahip olan kurumdaki yaklaşık 30 bin memur göz ardı edilmektedir. Unutulmamalıdır ki, hizmetin en iyi şekilde verilebilmesi öncelikle çalışanlarının mutluluğunu sağlamaktan geçmektedir. Kendi çalışanını memnun edemeyen bir kurumun vatandaşlarımızı memnun etmesi mümkün değildir. Ülkemizin bel kemiği olan kurumdaki haksız uygulamalar nedeniyle maalesef memurlarımızın beli kırılmıştır" dedi.

SGK ÇALIŞANLARINA UZMANLIK VERİLMELİ  

SGK’nın mevcut kadrosunun Sosyal Güvenlik Hizmeti olan emeklilik, geçici iş göremezlik, sağlık yardımları gibi konularda uzmanlaşması sağlanmalıdır. Tüm personele Kurum içinde açılacak uzmanlık ve uzman yardımcılığı sınavları ile bu kadrolar verilmeli ve uluslar arası standartlarda belirlenmiş sayıda her vatandaş için bir Sosyal Güvenlik Uzmanı tahsis edilmelidir. Nasıl ki, tüm vatandaşlarımızın bir Aile Hekimi olduğu gibi, bir Sosyal Güvenlik Uzmanı da olmalı ve tüm sosyal güvenlik işlemleri bizzat bu uzman tarafından yapılmalıdır. Ama en önemlisi SGK’dan kaçışın önüne geçilip, personelin özlük haklarının iyileştirilerek, Kurumda çalışmanın onur duyulacak bir kariyer meslek haline getirilmesi sağlanmalıdır.

FAZLA MESAİLERİN KARŞILIĞI ALINAN ÜCRET KOCAMAN BİR SIFIR
 Aşırı iş yükü ve yapılandırmalar nedeniyle SGK personelinin mesai mevhumu gözetmeden çalıştığını kaydeden UNAT, yapılan fazla mesailere karşılık ücretlerin ödenmemesinin adaletsizlik olduğunu belirtti. Fazla mesai ücretlerinin ödenmemesinin personelin evine götürdüğü ekmeğe, çocuklarının rızkına göz dikmek olduğunu kaydeden UNAT,666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kaldırılan ikramiyelerin tekrar ödenmesiyle ilgili mahkeme kararları var. Kazanılan yargı kararları doğrultusunda ikramiyeler en kısa sürede ödenmelidir. Bizler, kimseden haksız bir kazanç istemiyoruz. Bizler, memur kardeşlerimizin emeğinin, alın terinin karşılığını istiyoruz" diye konuştu.


Büro Memur-Sen olarak kurumdaki memurların insanca yaşamasını, evine gülen yüzle gitmesini istediklerini vurgulayan UNAT, taleplerle ilgili konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Şeflerin özel hizmet tazminatları ve ek ödeme oranları yükseltilerek uğradıkları maaş adaletsizliği giderilmelidir. Denetmen, uzman, müfettiş gibi kariyer unvanlarına başka kurumlardan değil, SGK'da yıllarca görev yapmış memurlar atanmalıdır. 4/B'li olarak görev yapan personel kadroya geçirilmelidir. İcra memurları kurum içerisinden alınmalıdır. Haklı taleplerimiz en kısa sürede dikkate alınmalıdır. SGK personelinin mağduriyetlerine son verilmelidir. Aksi takdirde çalışanı mutlu olmayan bir kurumun kutlamalarından, verdiği hizmetlerden ülkemize ve vatandaşlarımıza hayır gelmeyecektir." Dedi