Ülkelerindeki iç savaşın ardından ülkelerinden kaçarak Mardin’in Midyat ilçesine gelen Suriyeli ve Türk kadınları, ÇATOM'da bir araya gelerek gönüllü olarak maske üretmeye başladı.

Midyat Belediyesi desteğiyle üretim yapan kadınların hazırladığı maskeler, kamu kurumlarına teslim ediliyor, ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

Midyat Seyitler mahallesinde bulunan GAP Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) bünyesinde çeşitli faaliyetler yürüten Türk ve Suriyeli kursiyerler, koronavirüse karşı Türkiye'nin uyguladığı tedbirlere destek olmak için maske üretmeye başladı.

Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) Midyat Sorumlusu Gülten Erol, yaptığı açıklamada, “Suriyeli ve Türk kadınlarıyla beraber gelerek bu zor günleri beraber atlatmaya çalışıyoruz. Midyat’ta bulunan kamu kurum ve kuruluşlara gönüllü olarak maske üretmeye başladık. Maske dikimimiz devam ediyor. Umarım bu zor günleri hep beraber atlatırız. Bilindiği gibi Suriyeliler çok zorumda savaş nedeni ile ülkemize göç ettiler. O dönemde bizler onlara destek olmuştuk. Ama şuan onlarda zor durumumuzda bizleri yalnız bırakmayarak bizimle beraber çalışıyorlar. Herhangi bir ücret talep etmeden gönüllü bir şekilde beraber burada insanlar için Midyat'taki vatandaşlar için kamu kurum ve kuruluşlar için maske üretiyoruz. İnşallah bu zor günleri beraber atlatacağız.” Diye konuştu.

Büşra Cesur, merkezde gönüllü olarak maske ürettiklerini ifa ederek, “koronavirüs salgın hastalığı için bizim de katkımız olsun diye gönüllü olarak maske üretiyoruz.”

Suriyeli gönüllü Sihem İmem ise, Arapça konuşarak, sağlık çalışanlarına ve doktorlara maske ürettirmek ve destek olmak için Çok Amaçlı Toplum Merkezine geldiğini söyledi. İmem, “Allah biran önce bu musibeti ve hastalığı üzerimizden kaldırsın. Bizde elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz.” Dedi.

Suriyeli İlham’da, Arapça konuşarak gönüllü olarak sağlık çalışanlarına ve ihtiyacı bulunanlara maske ürettiklerini aktardı.