Taş, Midyat Sanayi Sitesi Çalışmalarını Anlattı

MARDİN  – Mardin’in Midyat Sınırlı Sorumlu Toplu İşyeri Kooperatifi çalışmaları devam ediyor.

Midyat Sınırlı Sorumlu Toplu İşyeri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İdris Taş, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İdris Taş;  140 Bin metrekare üzerine kurulu, 206 adet bağımsız iş yerinden oluşmaktadır. Önümüzdeki süreçte sanayimize 100 adet daha işyeri kavuşturmayı düşündüklerini söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Taş, göreve geldikleri günden bugüne sanayi sitesinde önemli çalışmalara imza attıklarını ve atmaya da devam edeceklerini söyledi.

Başkan Taş, "Sanayi sitemizde güvenlik kameraları, giriş ve çıkış saatleri ile kurumsal bir kimlik kazandırdık. Bu çalışmaları değerli esnaf arkadaşlarımın desteği ile yapılmaktadır. Sanayi demek üretmek demek kalkınmak demektir. Bu açıdan sanayimizin modern kurumsal bir işletme gibi sürekli yeniliğe açık yapmalıyız. Ülkenin genelinde ara elemana yani diplomalı sanatkâra ihtiyaç vardır. Bu nedenle genç kardeşlerimize iş imkânı sunması açısından Mesleki Eğitim Merkezi’nin sanayimizde içerisinde kurulmasını çok önemsiyorum. Bunun için Sanayi sitesi içerisinde Mesleki Eğitim Merkezinin açılması için arsa tahsis etik. Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurduk. Okul, sanayide faaliyete geçerse genç kardeşlerimize sanat öğrenme fırsatı doğar ve ilerde ülkemizin her yerinde iş bulma imkânı bulurlar. Aynı zamanda halkımıza ve esnafımıza tavsiyem odur ki bireysel çıkarlarını düşünmeden çalışmalara destek vermeleridir. Midyat’ımızın daha hızlı büyüyüp ekonomik refaha kavuşacaktır.” Dedi.

Taş, Hayata geçirecekleri projelerle küçük sanayi sitesini modern bir hale getirerek, esnafa daha faydalı olma gayreti içerisinde olacaklarını aktardı.