Mardin Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (MARGİSAD) başkanı Halil El ve tekstil sektörü işverenleri tarafından Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’in ziyaret etti.

Ziyarette tekstil sektörünün sorunları, işçi durumu, istihdam ile bu alanda yaşanan genel sorunlar hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

Belediye Başkanı Veysi Şahin, tekstilcilerin Midyat’ta istihdama büyük katkı sunduklarını ifade ederek, ilçemizde istihdama büyük katkı sağlayarak işsizlik oranını düşürdüklerini söyledi.

Başkan Şahin, “Daha önce birçok arkadaşımızı iş yerinde ziyaret etmiştik. Birçok aile bu sayede geçimini sağlıyor. Hepiniz insanlarımız çok büyük katkılar sunuyorsunuz. " dedi.

Mardin Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (MARGİSAD) başkanı Halil El ise, Midyat’a yatırım yapan tüm arkadaşlarımız birer Midyat aşığıdır. Bizim sektörümüzün sorunları çok fazla.

Kalifiye eleman yetiştirmede sorunlar yaşanıyor. Sadece Midyat ilçemizde 76 adet tekstil firması var. Dünyaca ünlü yerli ve yabancı marka üretiliyor. " şeklinde konuştu.