Türkiye ve Irak arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla kurulan TISİAD, Türkiye ve yurtdışında kurumsallaşma çalışmalarına hızla devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul İl Başkanlığına, Nizamettin ACAR atandı. NAK Dış Ticaret Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yapan ACAR, “Ekonomimizin lokomotifi olan İstanbul’dan yapılan ihracatın artması konusunda şirketlerimize gereken desteği sağlayacağız” dedi. 

Atama ilgili TISİAD Genel Başkanı da “İstanbul bizim için çok önemli ve yeni ekibimizle güzel işler başaracağımıza inanıyorum.

ACAR’ın iş hayatı geçmişine de dikkat çeken Genel Başkan KILIÇ, “Kendisi çok değerli bir çalışma arkadaşı. Birikimiyle çok büyük katkılar sağlayacağına eminim. Çok donanımlı bir insan, TISİAD’ın İstanbul’daki çalışmalarına ivme kazandıracaktır.Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

NİZAMETTİN ACAR KİMDİR?
 Evli ve 3 çocuk babası olan Nizamettin ACAR, 1975 yılında Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Bakacık’ta doğdu. Makine Mühendisi olan ACAR, Türk Hava Yolları ve özel sektörde memur, mühendis, şef, müdür ve genel müdürlük görevlerini yaptı.Makina Mühendisleri Odası,Mardin Dernekler Federasyonu, Nusaybin Eğitim ve Kültür Derneği,HELEXDER-Mardin-Midyat Helex Derneği,TISİAD gibi birçok derneğin kuruluş, üyelik ve yönetiminde yer aldı. Bu görevlerinin bazıları devam etmekte. Dış Ticaret ve Danışmalık işi de yapan ACAR, iyi derecede Kürtçe, İngilizce ve orta seviyede Arapça ve Farsça bilmektedir.