Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’ in ortak yürütücülüğünde 8-12 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’ nde gerçekleştirilen Design Week Turkey’de (Türkiye Tasarım Haftası) Türkiye Tasarım Haftası’na Mardin Artuklu Üniversitesi Midyat Meslek Yüksekokulu da katıldı.

Endüstriyel tasarım, moda, görsel iletişim tasarımı, mimari tasarım gibi birçok alanda dünyaca ünlü isimlerin panel ve konferanslarının yanı sıra tasarımcıların, yerli ve yabancı tasarım ofislerinin, sanatçıların, üniversitelerin, tasarım okullarının, tasarım platformlarının sergileri ve Türkiye Tasarım Haftası’na özel hazırlanmış enstalasyonlar etkinlikte yer aldı.

Türkiye Tasarım Haftası etkinliklerine Mardin Artuklu Üniversitesi’nden Midyat Meslek Yüksekokulu Müdürü Tarık Demir, MYO Telkari ustası Murat Aslan, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı ikinci sınıf öğrencileri Mehmet Tahir Düzenli, Yılmaz Bozkurt ve Fahri Aslan katıldı.

Midyat MYO Müdürü Tarık Demir, Bu yıl bize ayrılan stand alanı geçen senekinden çok farklı olduğunu söyledi.

Demir şöyle konuştu: “ Üniversitelere ayrılan küçük standların yerine büyük markaların yer aldığı büyük stand alanında yer verildi. Bunun sebebi telkarinin nasıl yapıldığını canlı performans sergileyerek anlatmaktı. Küçük büyük genç  yaşlı her yaştan insan standımıza büyük ilgi gösterdi. Ustamız ve öğrencilerimizin masasına oturarak telkarinin hikayesine tanıklık ettiler. Bunun yanında standımızı ziyaret eden profesyonel tasarımcılar öğrencilerimize yeni fikirler verdiler. Ziyaretçilerin büyük beğenisini kazanan Midyat Telkarisi Türkiye Tasarım Haftası’na ayrı bir renk kattı.” Dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Büyükekşi, Alman Volkswagen firması Yönetim Kurulu Başkanı Uwe Hück ve Dünya Boks Şampiyonu milli sporcu Fırat Arslan standımızı ziyaret eden ünlüler arasındaydı. ATV Haber ekibi, Yüksekokul Müdürü Tarık Demir ve ekibiyle bir röportaj gerçekleştirdi.

Telkari ustası ve Telkari öğrencileri de “Organizasyona katılmaktan çok mutlu olduklarını, kendilerine yeni ufuklar açıldığını belirterek yaptığımız işin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladık” dediler.