Yeni İtfaiye Hizmet Binası İçin Temel Kazıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi, şehre yenilikler kazandırmaya devam ediyor. Yangın, doğal affet, kaza ve şehrin ihtiyaçları için araç takviyesiyle araç filosu geliştirilen İtfaiye Daire Başkanlığı, daha modern bir mekânda hizmet vermesi için yeni binanın ilk kazması vuruldu. Mardin Şehirlerarası Otobüs Terminalinin karşısında Mardin-Midyat Karayolu üzerinde geniş bir alanda yapımına başlanan hizmet binası, vatandaşlara daha hızlı ve yerinde hizmet verecek kapasitede yapılacak.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili  Mustafa Yaman, Şehrin her noktasında çıkabilecek olumsuzluklara anında ve hızlı müdahale edebilecek konumda, modern bir hizmet binası inşa ettiklerini söyledi.

Vatandaşlar olağan belediyecilik ile tanıştı

“Belediyenin her kuruşunu hemşerilerimiz için kullandık ve kullanmaya devam edeceğiz” diyen Yaman, “Göreve geldiğimiz ilk günlerden itibaren bu şehrin her noktasına dokunacağız demiştik ve öylede yapıyoruz. Bizden önceki dönemde olağanüstü belediyecilik yapanlar bu şehrin çöplerini dahi toplamamışlardı. Biz ise olağan belediyecilik yaparak aslında belediyeciliğin ne demek olduğunu vatandaşlarımıza gösteriyoruz. Ben ve çalışma arkadaşlarım, alt ve üst yapısıyla bu şehri yeniden inşa ediyoruz” diye konuştu.

Şehre yakışan bir bina

Mevcut itfaiye binasının medeniyetler şehrine yakışmadığını vurgulayan Yaman, şunları söyledi: “Her alanda şehrimize yenilikler kazandırıyoruz. Şehrin kaderinin en büyük tanıklarından olan İtfaiye Daire Başkanlığımıza mevcut hizmet binası yakışmıyordu. Bizde yeni bir hizmet binası için kolları sıvazladık. Şehrin yapısına uygun ve çıkabilecek olumsuzluklara en kısa sürede müdahale edecek şekilde hizmet binamızın yerini belirledik. İtfaiye Daire Başkanlığının da ihtiyaçlarını en güzel şekilde karşılayacak modern bir hizmet binasının ilk kazmasını vurduk ve kısa sürede bitirerek hemşerilerimizin hizmetine alacağız. Yeni hizmet binamız şimdiden hayırlı olsun”