Yerel Basın Eğitim Semineri Sona Erdi

BİK ve DİKA' dan yerel gazetelere verilen eğitim semineri sona erdi.

Basın İlan Kurumu BİK ile Dicle Kalkınma Ajansı DİKA iş birliğiyle Mardin'de yerel basın çalışanlarına yönelik "Yazılı basında mizanpaj ve haber dilinin iyileştirilmesi" kapsamında verilen eğitimler sona erdi.

DİKA toplantı salonunda 2 gün süren eğitimlerle Mardin merkez ve ilçelerinde görev yapan ulusal ve yerel 26 basın mensubuna haber dili, araştırmacı gazetecilik, mizanpaj ve tasarım teknikleri medyada dil kullanımı konu başlıklarında Doç. Dr. Haluk Birsen ve Ahmet Kılıç tarafından eğitim verildi.

“Kurum yöneticilerinin zihin yapısının değişmesi önemli”

Basın mensuplarına teknik konularda farkındalık kazandırmak amacıyla eğitim programını gerçekleştirdiklerini belirten BİK Mardin İl Şube Müdürü Adnan Günbegi, “Bu program DİKA ile gerçekleştirdiğimiz ilk program olması hasebiyle bizim için çok özeldir. Zira 2014 yılından beri burada görev ifa ediyorum. 2014’den 2017 Mayıs’ına kadar sürekli DİKA’nın kapısını aşındırmamıza rağmen bugün itibariyle bu programı düzenlenmiş olmamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi bunda değerli yöneticimiz Yılmaz beyin büyük katkısı oldu. Önemli olan kurumların değişmesi değil önemli olan kurum yöneticilerinin zihin yapısının değişmesi felsefesinin güdüyorum. Bu açından umarım bu program bir başlangıçtır. Bu ve buna benzer programların geleceği temennisindeyim. İkinci programımızda onaylandı. Bu programımızda 1 ay içerisinde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Dicle Kalkınma Ajansının son 1 yılda teknik destek programı kapsamında 2 bin kişiye ulaştığını söyleyen DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, “Kurumsal kapasitenin artırılması ve gelişmesi noktasında teknik desteğimiz sadece basınımıza değil kamu kurumlarına, özel sektörlere, üniversitelere yani burada kurumsal hafızası olan tüm kurumlara kapımız açık.  Ajansın son 1 yılda vermiş olduğu teknik desteklerle ulaştığı insan sayısı 2 bine yaklaştı. Teknik destek konusunda kapılarımız tüm kurumlara açıktır. ” ifadelerini kullandı.

“Dijitale dönüşüm istesek de istemesek de gerçekleşecek”

Basın İlan Kurumunun dijitale dönüşüm çalışmalarına değinen BİK Genel Müdürü Yakup Karaca, “Gazetecilik sadece ülkemizde değil, bütün dünyada artık kağıt üzerinde değil, dijital ortam diye adlandırdığımız vasatta gerçekleştirilmeye başlandı. Bu dijital yayıncılık döneminde, bu yayıncılığa yatkın, donanımlı, kaliteli ve nitelikli elemanların gazetelerimizin kadrolarında yer alması gerekiyor. Bu dönüşüm istesek de istemesek de gerçekleşecek. Basın İlan Kurumu olarak bu konuda sektörümüzün rahat bir geçiş sağlaması için katalizör rol oynamaya çalışıyoruz. Bu bizim görevlerimizin başında geliyor. Bunu yapmadığımız zaman gazetelerimiz, yazılı basınımız bilhassa yerel basınımız açısından kendi kaderlerine terk edilmesi gibi bir durum söz konusu olacak ki bunu asla benimsememiz ve seyirci kalmamız düşünülemez. Yazılı basınımızın dijitale dönüşmesi gerekiyor derken asla ve kata yazılı basınımızın kendi kaderine terk edilerek gerçekleşmesine kast etmiyoruz. Yazılı basınımızın dönüşümünü kast ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk ise gazeteciliğin kendini güncellemesi açısında verilen eğitimleri faydalı ve önemli bulduğunu ifade etti.,

Konuşmaların ardından eğitimlere katılan gazetecilere sertifikaları verildi.

Yerel Basın Eğitim Semineri Sona Erdi

Yerel Basın Eğitim Semineri sertifika törenine, Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Mardin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Akın, Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Mehtap Bingül, Müstakil Sanayici İşadamları Derneği Mardin Şube Başkanı Mehmet Nurettin Kasap, Mardin İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz ve Artuklu İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık katıldı.