Ziraat Mühendisleri Odası Mardin İl Temsilcisi Vedat Durak, Çiftçilerimize girdi kullanımında daha sağlıklı ilaç ve gübre kullanabilmesi için her türlü teknik danışmanlık sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Ziraat Mühendisleri Odası Mardin İl Temsilcisi Vedat Durak, yaptığı açıklamada, “Zirai ilaç ve üst gübreleme sezonu birimizde başlamış bulunmaktadır. Üreticilerimiz sağlıklı ve ekonomik girdi kullanma yapabilmesi için girdi kullanımındaki teknik koşullara uyulması önemlidir. Öncelikle üreticilerimizin zirai ilaç ve gübre ihtiyaçlarını resmi bayilerinden temin etmeleri ve barkotlu ilaç kullanmaları gereklidir. Piyasada barkotlu olmayan sahte ilaç kullanımı çiftçilerimizin ürünleri ciddi ve telafisi olmayan zararlar vereceğinden, kesinlikle kullanılması gerekmektedir. Üreticilerimizin ilaç kullanımında Ziraat mühendislerinden mutlaka teknik destek almalıdır. Ürüne hangi ilacın ne zaman ve hangi dozda kullanılacağı önemli olduğundan bu hususlara özellikle dikkat edilmelidir.” Dedi.

Ziraat Mühendisleri Odası Mardin İl Temsilciliği olarak, çiftçilerimize girdi kullanımında daha sağlıklı ilaç ve gübre kullanabilmesi için her türlü teknik danışmanlık sunmaya hazırız. Girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğu bu dönemde maliyetlerini düşürebilmek için teknik koşullara uymak üreticilerimize ciddi faydalar sağlayacaktır. Doğru zamanında ve uygun dozda girdi kullanımı için gerekli her türlü yayın hizmetinin tüm ilgili birimlerce yapılmasını bekler üreticimiz üreticilerimize bereketli bir sezon geçirmelerini temenni ederiz.” Açıklamasında bulundu.