Hava Durumu Tahmini İçin Meteorolojik Uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan günlük hava tahmini bilgileri şöyle

Genel Durum: Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu hariç yurt genelinde yağış bekleniyor. Antalya'nın doğu kesimleri, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile İstanbul'un batı kesimlerinde yoğun kar şeklinde görülecek yağışların; Ege, Akdeniz ve Orta Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. 

Hava Sıcaklığı: Ülkenin kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı; iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar Durum: Genellikle güneyli, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli ve fırtına, yer yer tam fırtına (60-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Genel Uyarılar: 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya'nın doğu kesimleri, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun batısında çok kuvvetli ve fırtına (60-90 km/sa) şeklinde eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR UYARISI: Yağışların; Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile İstanbul'un batı kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.Hava Durumu: Çok bulutlu, öğle saatlerinde batısı kar yağışlı, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan, doğusu güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 0,75m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Bölgelerimizde Hava
Marmara Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; öğle saatlerine kadar Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ve İstanbul'un batı çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden çok kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
Ege Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden çok kuvvetli ve fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
Akdeniz Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Antalya'nın doğu ilçeleri ile Adana, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer çok kuvvetli ve fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
IcAnadolu Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur zamanla kuzeybatı kesimlerinden başlayarak karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden çok kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
BatiKaradeniz Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı olmak üzere yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerinde yağmur; zamanla bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, kıyı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden çok kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
OrtaVeDoguKaradeniz Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla bölgenin iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden çok kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
DoguAnadolu Parçalı ve çok bulutlu, güneydoğu kesimleri hariç aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin batısında, güneyli yönlerden kuvvetli yer yer çok kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.
GuneyDoguAnadolu Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu sabah saatlerinde Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Denizlerimizde Durum
GenelDurum Batı Karadeniz’de tam fırtına; Doğu Karadeniz’in batısı ve Kuzey Ege’de kuvvetli fırtına; Marmara ve Doğu Akdeniz’de fırtına, Batı Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.
Karadeniz Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, batısı yer yer karla karışık yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan, doğusu kuzeydoğudan 8 ila 10 (75-105 km/sa), akşam saatlerinde kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan, batısı güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), öğle saatlerinden batısı kuzeybatıdan 7 ila 9 (75-90 km/sa), akşam saatlerinde kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), doğusu kuzeydoğu, gece saatlerinde geneli güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0m Batı ve Orta Karadeniz 4,0 ila 6,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta; tam fırtına anında zayıf.
Marmara Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, sabah ve öğle saatlerinde kar yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeybatı, akşam saatlerinde kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), gece saatlerinde 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, gece saatlerinde 2,5 ila 3,5m Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.
Ege Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Kuzey Ege’nin kuzeyi kar yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde güneyi güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), öğle saatlerinden geneli kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), akşam geneli kuzeydoğudan, gece batısı kuzeybatıdan 7 ila 9 (75-90 km/sa), Güney Ege'de batı ve kuzeybatıdan, öğle saatlerinde güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, akşam 3,0 gece 5,0m Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli fırtına anında zayıf.
Akdeniz Hava Durumu: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), öğlen saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), doğusu ile akşam saatlerinden sonra geneli 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), akşam saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına ve kuvvetli yağış anında zayıf.