İhtiyaç sahibi aile yardım eli bekliyor

Midyat’ın Seyitler Mahallesi’nde ikamet eden Akman ailesi, devlet yetkilileri ve hayırseverlerden gelecek yardımı bekliyor.

Eşinin hastalığı nedeniyle yeni bir ev almak zorunda kaldığını söyleyen Aladdin Akman (41), işsiz olduğu için evin borçlarını ödeyemediğini söyleyerek, hayırseverlerden yardım beklediğini ifade etti.

Rahim kanseri hastalığına yakalanan 3 çocuk annesi Zekiye Akman (47), hastalığın tüm vücuduna yayılması nedeniyle yatağa bağımlı kaldığını, eşinin işsiz olması nedeniyle zor günler geçirdiklerini söyledi.

Tedavi süreci devam eden gözü yaşlı kanser hastası anne hayırseverlerin kendilerine uzatacağı bir yardım elini bekliyor. Kızının ve eşinin yardımıyla ancak zaruri ihtiyaçlarını karşılayabilen çaresiz anne, çocuklarının da durumundan kötü etkilendiğini ve çok acı çektiğini söyledi.

Hastalığı nedeniyle temiz bir evde oturması gereken eşi için borç altına girerek kaloriferli bir daire almak zorunda kaldığını ifade eden baba Akman, işi ve düzenli bir geliri olmadığı için borçlarını ödeyemediğini ve zor durumda olduğunu belirtti.

Evin taksitleri, kömür ve kalorifer parası gibi birçok zaruri ihtiyaçları ödeyemediğini söyleyen Akman, çaresizlik içinde devletin ve hayırseverlerin kendilerine yardımcı olması çağrısında bulundu.

Akman, şöyle konuştu: "Ben 8-9 aydan beri işsizim. Eşim rahatsızlandı, Adana ve Diyarbakır’a hastanelere götürdüm, tedavisini yaptırıyorum. Doktorlar 'iltihaplı romatizma ve kanser var' diyor. Bende işsiz kaldım. Eşim de rahatsızlanınca zor duruma düştük. Devletimiz ve ağabeylerimiz yardımcı olsalar seviniriz."

Liseye giden 16 yaşındaki kızları Merve Akman ise annesinin hastalığından dolayı onu daha iyi şartlarda yaşamasını sağlamak için ev satın almak zorunda kaldıklarını söyledi. Akman, aldıkları evin borçların ödeyemediklerini bu konuda devlet ve hayırseverlerin kendilerine yardım etmesini istedi.

Annesinin lavabo ve benzeri ihtiyaçlarını babasıyla birlikte gidermeye çalıştıklarını, annesinin tedavisi konusunda da yardıma muhtaç olduklarını ifade eden, Akman, ailesinin yaşadıklarını ve annesinin söylediklerini gözyaşları içerisinde aktardı:

"Annem kaç yıldan beri hastadır. Babam işsiz. Birçok hastaneye gittik. En son hastalığını öğrendik. Annem çok üzüldü. Vücudunda yaralar çıktı. Annem yürüyemiyor. Sabahları çok zor oluyor. Okula gitmeden onun ihtiyaçlarını gideriyoruz. Evin borçlarını ödeyemediğimiz için alacaklılar kapımıza dayanıyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Annem, 'evin borçları var, kömür ve kalorifercinin parası var. Lütfen bize yardımcı olsunlar. Ne verirseler Allah razı olsun. Dört aydır çok hastayım.' diyor."