Midyat'ta Doktora Darp İddiası


Mardin'in Midyat ilçesinde göz doktoru olan Yaşar Dağ'ın, eşi doktor İymen Dağ'ın çalıştığı sağlık ocağında hasta yakınları tarafından darp edildiği iddia edildi.

Edinşlen bilgilere göre, Midyat Devlet Hastanesinde görevli Uzman Doktor Yaşar Dağ, mesai sonrası doktor eşi İymen Dağ'ın çalıştığı Bağlar Aile Sağlık Merkezine gitti.

Sağlık merkezinde henüz ismi öğrenilmeyen bir kişinin, çocuğunu muayeneye getirmeden antibiyotik yazdırmak istemesi üzerine bu kişi ile İymen Dağ arasında tartışma yaşandı. Tartışmaya İymen Dağ'ın eşi Yaşar Dağ da dahil olması sonucu arbede yaşandı. 


Polis ekipleri, olaya karıştıkları iddiasıyla S.Ç.,E.Ç. ve İ.E gözaltına aldı.

Midyat Devlet Hastanesi önünde toplanan doktor Yaşar Dağ'ın meslektaşları ve yakınları, basın açıklaması yaparak, olaya tepki gösterdi. Dağ'ın ağabeyi Celal Dağ, Kendisi bana telefon açtı, 'bize saldırıyorlar, dövdüler' diye. Ben de gittim, kardeşime bir bakayım dedim. Ağzı burnu kan revan içindeydi. Biz onu ambulansa getirirken, oradan yine saldırdılar. Ben bu olayı kınıyorum, bunların yanında kalmasın, devletimizden çok rica ediyoruz dedi.

Yaşar Dağ'ın akrabası öğretmen Hazni Acar da, Doktor Yaşar Dağ'ın eşi İmen Dağ, sağlık ocağında yeni göreve başlamış. Söz konusu olan kişiler, ilaç yazdırmaya gidiyorlar, yanlarında hastaları yok. Doktor hanım yasal haklarına dayanarak, 'hasta olmadan ben ilaç yazamam' demiş. Bu yasal hakkı. Oradaki kişiler, doktor hanıma hakaret ediyorlar. Doktor Bey tesadüfen mesai bitiminde eşini almaya gidiyor. Eşini almaya gittiği sırada olayla karşılaşıyor. Olayı sorgularken, saldırganlar, doktor beye saldırıp darp ediyorlar. Ambulansa haber verildiği sırada yakınları ve çevredeki insanlar yardım ettiği sırada tekrar bu saldırganlar doktor ambulanstayken bile doktora saldırmaya çalışıyorlar diye konuştu.

Hastaneye gelen Aile Hekimi Mehmet Nafi Güneş de saldırıya uğrayan doktor Yaşar Dağ'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Doktor Güneş, Göz altı kemiği kırık durumda, burun kemiği kırık durumda, el parmağı kırık durumdaydı. Çok kötü bir şekilde 3-4 kişi tarafından darp edilmiş. Doktor Yaşar Hocamız, devlet hastanesinde göz hekimimiz. Eşini almaya geldiği sırada bu tartışmayla karşılaşıyor ve bu şekilde olaya müdahil olmuş oluyor. Yani Yaşar hocamız olmasa bayan doktor arkadaşımız darp edilecekti dedi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.