Midyat’ta “Türkiye Gençliği Kıyamda” Programı

Mardin’in Midyat ilçesinde Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından ‘Türkiye Gençliği Kıyamda Buluşuyor’  etkinliği çerçevesinde gençler Hacı Kasım Altunkaya Camisi'nin buluştu.

TÜGVA İlçe Temsilciliğince "Türkiye Gençliği Kıyamda" sloganıyla başlatılan çalışma kapsamındaki buluşma çok sayıda vatandaşın da katılımıyla gerçekleşti.

Sabah namazından önce Kur'an-ı Kerim tilaveti, tekbir ve salavatlarla başlayan program namazın ardından edilen dua ile devam etti.

TÜGVA Midyat İlçe Temsilcisi Zeki Çiçek, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, ”bizim için hayırlı bir gün. Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından ‘Türkiye Gençliği Kıyamda Buluşuyor’ olarak Türkiye’nin bir parçası olarak memleketimizde sabah namazında buluştuk. Gençlerimizle ve Midyat halkıyla beraber namazımızı kıldık. Allah kabul etsin. Gençlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Cemaatle beraber kıldığımız namazın ardından dünyada zulümlerin başta Yemen olmak üzere oradaki Müslüman kardeşlerimize dua ettik. Allah yardımcıları olsun. Şunu bilsinler ki her zaman ülkemiz kardeşidir, abisidir ve her zaman yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Cengizhan Seven simli genç te; “olması gereken bir şey, Midyat olarak her zaman birlik ve beraberlik için toplanmamız lazım.”

Mehmet Şefik Evsen, “Türkiye Gençlik Vakfı’ndan Allah razı olsun, Vakfın düzenlediği bir etkinlik ve Midyatlı olarak Sabah namazına geldik. Namazdan sonra çorba ikram ettiler. Böylece bir araya gelmemizi sağladılar teşekkür ederim.” dedi.

Bahattin Akkurt isimli bir vatandaş ise, “ettiğimiz dua ve kıldığımız namazları Allah kabul etsin.”

Buluşma programına, AK parti eski İlçe Başkanı Hüseyin Çelebi, Belediye Meclis Üyesi Avukat Mehmet Veysi Seven, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Midyat Temsilcisi Hıdır Atasal, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

TÜGVA üyeleri namaz sonrası cami çıkışında cemaate çorba ikramda bulundu.