Prof.Dr. Ahmet Şimşirgil Midyat’ta Konferans Verdi

Prof.Dr. Ahmet Şimşirgil, Eğitim Bir Sen Midyat Temsilciliğinin tarafından düzenlenen konferansa katıldı.

Mardin’in Midyat ilçesinde Eğitim Bir Sen Midyat Temsilciliği’nin düzenlediği konferansa katılmak üzere ilçeye gelen tarihçi Prof.Dr. Ahmet Şimşirgil, konferans öncesi Kaymakam Hüseyin Tekin ve Lise öğrencilerle buluştu.

Prof.Dr. Ahmet Şimşirgil, Fen Lise’si Konferansa salonunda, yaptığı konuşmada, Tarih ilmi fâidesi herkese şâmil olan bir ilim olduğunu söyledi.

Şimşirgil, şöyle konuştu: “En tepesinden en aşağısına, kadınından erkeğine kadar her görevde olan insana herkese tarih ilimi lazımdır. Ulemânın zekâsını artırır. İlim sahiplerini keskin bir zeka sahibi kılar. Açık söylemek gerekirse tarihi bilmemek ahmak yapar insanı” Dedi.

Şimşirgil, konuşmasında, Haritaları bizim ecdadınızın çizdiğini ifade ederek, şimdi ise haritalarımızın çizildiğini, Osmanlıyı onbeşe çizdiklerini, onu bile çok gördüklerini ifade ederek, Suriye’yi, Libya’yı, Irak’ı ve Türkiye’yi ikiye üçe bölmeye çalıştıklarını kaydetti.

Üzerimize yağmur bulutları gibi tehdit yağmurları yağdığının altını çizen Şimşirgil, “Bunlara galebe çalmak mümkün değil. Bizim için dedikleri, “Bunlara galip gelmenin tek yolu var, baştakilerini gözden düşürelim. Başlarındakilerine iftira edelim. Hakaretler edelim, yalan söyleyelim, bağlılıklarını kıralım. Mevdu diyetlerini kıralım, yok edelim.”

Ahmet Şimşirgil, Bu milletin toprağının altı üstünden sağlam olduğunu belirterek, “Çok dualı bir millet bu millet. Bugünde dua alıyor. Binlerce yıldır dua alıyor. Bu milletin toprağın altında mutlak şehit kanı vardır. Cenabı Allah Amerika’nın üstünü çizdi. Karşısına bir Kasımpaşalıyı çıkarıverdi. Bir milleti nede meydana sürü verdi bir gecede. Amerika yok artık. Eğer biz bir ve beraber olursak, bizim bu birliğimiz beraberliğimiz devam ederse inanın bana göre Amerika yok, Amerika bitecek. Üç-beş sene sonra Amerika’nın bu gücü kalmayacak. Kendimizi hafif görmeyelim… Bize hiç kimsenin gücü yetmez. Bir ve beraber olalım.” Diye konuştu.

Konferansın sonunda Kaymakam Hüseyin Tekin, Prof.Dr. Ahmet Şimşirgil’e ödül verdi. Eğitim Bir Sen Temsilcisi Hüseyin Yücel’de, teşriflerinden dolayı herkese teşekkür etti.

Program sonunda ise Şimşirgil, vatandaşlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Prof.Dr. Ahmet Şimşirgil’in verdiği konferansa, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Midyat Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Emniyet Müdürü Temel Salman, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve ilçe halkı katıldı.

Midyat Gündem