Sağlık Çalışanlarından Darp Olayına Kınama

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, Midyat'ta, doktor eşinin çalıştığı aile sağlık merkezinde hasta yakınlarının saldırısında yaralanan göz doktoru Yaşar Dağ'ı tedavi gördüğü serviste ziyaret etti.

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, ziyareti sırasında konuşan Dağ, "Ben saat 16.45'te eşimi almaya gittim. Tam o esnada, Tam o sırada onlar girdi içeriye. Kadın, bir genç ve 13-14 yaşındaki başka bir çocuk vardı. Kadın iki kere gelmiş ilaç yazdırmaya çalışmış, eşim 'Ben çocuğu görmeden yazmam' demiş. O da hakaret etmiş, 'Terbiyesiz' falan demiş; 'Seni bu koltuktan alacağım' demiş. Eşim de 'Bana hakaret etme' dedi. Bu esnada çocuk diyor ki 'Sen kimsin ulan' konuşma, 'Hakaret de eder, her şey de eder' dedi. O genç, ceketini çıkarıp üzerimize yürüdü. Yan odadan gençler falan geldi, araya girdiler, anlamadım o 13-14 yaşlarındaki çocuk birden burnuma vurdu, diğerine baktım, o da burnuma vurdu, kanadı. Öyle bir arbede oldu" şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Saffet Yavuz, Doktor Yaşar Dağ ve eşi Doktor İymen Dağ ile görüşmesinin ardından, hastane çalışanları ve doktorlar ile birlikte acil servis önünde basın açıklaması yaparak olayı kınadı.

İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, hastane çalışanları ve doktorlar ile birlikte acil servis önünde basın açıklaması yaptı.

Saffet Yavuz, açıklamasında, "Savaş hukukunda bile dokunulmaz olarak kabul edilen sağlık çalışanlarına bu denli şiddet uygulanması kabul edilemez. Böyle bir hadisenin yaşanması üzücü bir durum. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Fiziksel ya da psikolojik olarak kimseye şiddet uygulanamaz. Ben de bir sağlık çalışanı olarak endişe duyuyorum. Sağlık çalışanlarına şiddeti önlemek için gerekli tedbirler son dönemde alınmıştır. Muhakkak ki caydırıcı cezalar insanları fevri davranmaktan alıkoyacaktır. Huzur ve güven içinde görevimizi icra etmek istiyoruz. Bu yolda ölmek değil daha çok insanın hayır duasını almak istiyoruz." dedi.

Gün geçmiyor ki güzel ülkemizin güzel bir köşesinden bir sağlık haberi ile uyanmayalım. Bizler sağlık çalışanları sadece yaşatmak ve daha iyi sağlık hizmeti sunabilmek için eğitim alıyoruz diyen Yavuz, “bu aldığımız eğitimlerin sonunda da halkımıza, vatandaşlarımıza en iyi, en kaliteli, en bilimsel tedavileri uygulamak için hastalarımızla konuşuyoruz. Bizler savaşta bile bizler, savaşta hukukunda bile dokunulmazlığımız olan sağlık çalışanları ne yazık ki günlük hayatta sadece darp edilmiyor, artık öldürüyoruz. Tükenmek üzereyiz. Bu anlamda Sayın cumhurbaşkanımızın ve sayın Sağlık Bakanımızın Meclis'te en son sağlıkta şiddetle ilgili kanunlaştırdıkları yasayla birlikte bir nebze de olsa artık daha umutluyuz. Bizler sağlıkta şiddete hayır demek için bugün hoşgörünün, birlikte yaşamın medeniyetin kenti olan Midyat'tan sesleniyoruz; artık yeter." Şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürü Yavuz, daha sonra Bağlar Aile Sağlık Merkezine giderek incelemelerde bulundu.

Mardin Tabipler Odası Başkanı Dr. Derya Etem ise, sağlıkta şiddete yönelik bir seri bir dizi, hasta hanelerin bahçelerinde sağlıkta şiddeti önlemek için etkinlikleri yaptıklarını, Midyat’ta vahim bir şiddet olayın olması toplumda şiddet kültürünün giderek yaygınlaştığını kaydetti.

Mardin Aile Hekimleri Derneği Başkanı, Dr. Yılmaz Sekizkardeş’te her gün bir ilden gelen ve rutin hale gelen sağlıkta şiddet haberleri usandıklarının altını çizdi.

Basın açıklamasına, Midyat Devlet Hastanesi Başhekimi Mahmut Necdet Palaz, Hastane Müdürü Beyazıt Aslan, hastane yönetimi, Aile hekimleri, sağlık çalışanları ve hastane personeli katıldı.

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz

Mardin Tabipler Odası Başkanı Dr. Derya Etem

Mardin Aile Hekimleri Derneği Başkanı, Dr. Yılmaz Sekizkardeş

İl Sağlık Müdürü Yavuz, daha sonra Bağlar Aile Sağlık Merkezine giderek incelemelerde bulundu.